Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska vlada dijeli zajmove kako bi pomogla 'odrasloj djeci' da se isele iz roditeljskih domova, jer njih je, kažu, čak 60%.


Ovaj potez uslijedio je nakon što su ekonomisti upozorili da gotovo 60% odraslih Talijana živi s roditeljima, nisu se vjenčali, nemaju djecu i ne grade vlastiti dom.

Vezani članci Trulo do temelja (Foto: boredpanda.com) Majstori obavili inspekcije i pronašli zgrade trule do temelja, kućne popravke nosivih zidova... Slika nije dostupna Evo kako se živi u stanovima MANJIMA od 10 kvadrata!

Ministar gospodarstva Tommaso Padoa – Schioppa kazao je kako će dio od dvije milijarde eura osiguranih za to ministarstvo u budžetu za 2008.,  biti upotrebljen kako bi se pomoglo mladim ljudima da se isele iz obiteljskog doma. 

'Ohrabrit ćemo mlade ljude da se isele iz roditeljskih domova', rekao je Schioppa. 

Mnogi mladi ljudi kažu da si ne mogu priuštiti da se isele, pa je talijanska vlada najavila paket mjera da im u tome pomogne. 

Statistike Europske unije govore da 56% mladih Talijana od 25 do 29 godina još uvijek žive sa svojim roditeljima. U Njemačkoj to čini 21% mladih, a samo 5% Šveđana.