Obavijesti Video Pretražite Navigacija

60% odraslih Talijana ne želi iz roditeljskog doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada dijeli zajmove kako bi pomogla 'odrasloj djeci' da se isele iz roditeljskih domova, jer njih je, kažu, čak 60%.

Ovaj potez uslijedio je nakon što su ekonomisti upozorili da gotovo 60% odraslih Talijana živi s roditeljima, nisu se vjenčali, nemaju djecu i ne grade vlastiti dom.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu" Ilustracija demografska obnova Hrvatska općina prodaje kuće za 30 centi: Ovo su uvjeti, a mogu se dobiti i dodatni bodovi

Ministar gospodarstva Tommaso Padoa – Schioppa kazao je kako će dio od dvije milijarde eura osiguranih za to ministarstvo u budžetu za 2008.,  biti upotrebljen kako bi se pomoglo mladim ljudima da se isele iz obiteljskog doma. 

'Ohrabrit ćemo mlade ljude da se isele iz roditeljskih domova', rekao je Schioppa. 

Mnogi mladi ljudi kažu da si ne mogu priuštiti da se isele, pa je talijanska vlada najavila paket mjera da im u tome pomogne. 

Statistike Europske unije govore da 56% mladih Talijana od 25 do 29 godina još uvijek žive sa svojim roditeljima. U Njemačkoj to čini 21% mladih, a samo 5% Šveđana. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene