Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon puna dva mjeseca

Zatukli pirate mačetama i pobjegli iz zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak egipatskih ribara pobjegli su svojim somalskim piratskim otmičarima, blizu grada Las Qorey na sjeveru zemlje.

Jedan od ranjenih pirata na sebi je imao rane od udaraca mačeta te je rekao vlastima kako su njega i njegove kolege ribari napali mačetama i oruđem te im preoteli oružje i pobjegli, piše BBC. Dodao je kako su najmanje dvojica pirata poginula u bijegu egipatskih ribara, koji su nakon toga otplovili prema vodama kojima patroliraju međunarodne mornaričke snage.

Pročitajte i ovo Američka ratna mornarica Naoružavanje hutista Dva američka vojnika mornarice proglašena stradalima: Potraga za njima nije polučila rezultate Ilustracija Traže lokaciju Nestala dva američka mornara dok su bili na zadatku: U tijeku operacija izvlačenja

Pirati su ribare zarobili prije dva mjeseca, otevši njihova dva broda, zajedno s talijanskim remorkerom, za čiju je posadu nedavno plaćena otkupnina. Egipatski ribari očito nisu htjeli svoju sudbinu prepustiti piratima, čekajući da netko i za njih ponudi otkupninu. Snašli su se, naoružali i pregazili pirate te nakon puna dva mjeseca ponovno zaplovili u slobodno more.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene