Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordan ulov u Španjolskoj

32 tone hašiša pronađeno u lubenicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približno 32 tone hašiša skrivenog u pošiljkama lubenica iz Maroka zaplijenjeno je u Španjolskoj, a taj izuzetan ulov rekordan je u toj zapadnoj mediteranskoj zemlji, objavilo je u petak španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Hašiš je bio skriven u kamionu s lubenicama koji je iz marokanske luke Tanger uplovio u Algeciras na samome jugu Španjolske, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo dodaje da bi na tržištu droga ukupno vrijedila 50 milijuna eura.

Posljednja rekordna zapljena droge u Španjolskoj dogodila se 1996. kada je bilo zaplijenjeno 36 tona hašiša, dok je marokanski rekord 35 tona iz 2007.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

>> Španjolska: Zaplijenjeno 11 tona hašiša

S izlazom na Atlantski ocean, zemlja koja spaja Europu s Afrikom preko Gibraltarskog tjesnaca, Španjolska je glavna luka za krijumčarenje droge u Europu.

U 2012. Španjolska je ukupno zaplijenila 20,7 tona kokaina što je 24,9 posto više nego 2011., te 325,5 tona hašiša, za 8,5 manje u odnosu na 2011., navodi ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene