Obavijesti Video Pretražite Navigacija

245 godina zatvora mentalo retardiranom ubojici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mentalno retardirani Eugene Britt, iz grada Garya u američkoj saveznoj državi Indiani osuđen je u petak na 245 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva i silovanja počinjenog prije 10 godina, izvijestila je u subotu lokalna TV postaja abc7 iz Chicaga.


Britt, koji je u subotu navršio 49-godina, već odslužuje kaznu
doživotnog zatvora plus 100 godina, zbog ubojstva 8-godišnje Sarah Lynn Paulsen 1995.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Milijuni gledali potpunu pomrčinu Sunca milijuni gledali u nebo VELIKA GALERIJA Spektakularna potpuna pomrčina Sunca: "Jedan od najemotivnijih događaja koje čovjek može doživjeti"

Britt je 6. listopada na temelju nagodbe s tužiteljstvom priznao krivnju za ubojstvo Nakite Moore (14), Tonye Dunlap (24) i Maxine Walker (41), te za silovanje jedne 13-godišnje djevojčice.

Tužiteljstvo je zauzvrat odustalo od optužbi za ubojstvo i silovanje još triju žene, koja je Britt priznao - Betty Askew (50), Michelle Burns (27) i Deborah McHenry (41).

Britt je nakon uhićenja priznao ukupno devet ubojstva, no za dva nije nikada optužen.

Sud mu je pravorijekom priznao da je mentalno retardiran zbog čega ne može biti osuđen na smrtnu kaznu.

- Uistinu žalim zbog svojih grijeha i preuzimam punu odgovornost za svoje djela, nitko to nije učini nego ja. Bog zna da sam kriv, rekao je u petak u sudnici Britt tresući se i jecajući.

Njegov odvjetnik Gojko Kasich zatražio je od suca da preporuči Brittovo držanje u izolaciji, što je sudac prihvatio i odredio mu upućivanje u zatvor najvišeg stupnja sigurnosti.

Kasich je kazao kako Britt pored mentalne retardiranosti pati i od ozljeda zadobivenih 1995. kada ga je udario vlak pri pokušaju samoubojstva, te kako i sam vjeruje da treba ostati zatvoren u nekoj instituciji.

Britt je još 1978. osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanje jedne tinejdžerke. Nakon njegova izlaska iz zatvora 1993., u gradiću Garyu dogodila su se silovanja i ubojstva najmanje 10 djevojčica i žena, no točan broj se neće nikada saznati. 

Stanovnici su sumnjali da je među njima serijski ubojica koji odabire žrtve u toj većinskoj crnačkoj zajednici no mediji, policija i lokalna vlast odbacivali su tu mogućnost. 

Tak kada se dogodilo ubojstvo 8-godišnje bjelkinje Sarah
Paulsen u kolovozu 1995., istraga je dovela do uhićenja Eugenea Britta kao jedinog osumnjičenog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene