Obavijesti Video Pretražite Navigacija

13.000 talijanskih zatvorenika na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski Senat usvojio je u subotu navečer dvotrećinskom većinom zakon o oprostu što će omogućiti da se 13.000 talijanskih zatvorenika uskoro nađe na slobodi.

S 245 glasova za, 56 protiv i 6 suzdržanih senatori su usvojili zakon koji će omogućiti izlazak na slobodu oko 13 tisuća zatvorenika koji su pak u talijanskim zatvorima s pažnjom pratili parlamentarnu raspravu i pljeskom pozdravili usvajanje zakona.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Svim zatvorenicima, izuzevši onima kažnjenima za teža krivična djela kao što su terorizam, silovanja, pedofilski zločini, sudjelovanje u mafijaškim organizacijama i slično, ovom je mjerom kazna smanjena za tri godine zatvora. Onima kojima je do potpunog odsluženja kazne preostalo manje od tri godine, pomilovani su i na slobodu će moći odmah.

Zakonu, koji je predložio ministar pravosuđa Celemnte Mastella kako bi se smanjila kronična pretrpanost talijanskih zatvora, usprotivio se koalicijski partner Romana Prodija ministar infrastrukture i bivši sudac Antonio Di Pietro, koji je izjavio da je takav prijedlog u suprotnosti s vladavinom zakona.

No, uz zakon je pristao i dobar dio desne oporbe pa je on usvojen bez poteškoća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene