Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodijeva vlada poražena u Senatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada lijevog centra premijera Romana Prodija poražena je u Senatu na pitanju ukidanja poduzeća za izgradnju mosta preko Messinskog kanala od kopna do otoka Sicilije.

Glasovanje je pokazalo novi rascijep većinske koalicije koja u posljednje vrijeme pokazuje kako nije suglasna gotovo ni u čemu.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Senat je s 160 glasova 'protiv', 145 glasova 'za' i 6 suzdržanih
odbacio vladin prijedlog za ukidanje poduzeća Ponte Stretto di
Messina Spa, za izgradnju mosta na Siciliju. 

Zajedno s oporbenim desnim centrom čelnika Silvija Berlusconija, koji je inzistirao, dok je bio premijerom, na izgradnji mosta, glasovala su i četiri senatora stranke Italija vrijednosti, bivšeg protukorumpcionaškog suca i sadašnjeg ministra za infrastrukture Antonija Di Pietra.

Prodijeva vlada je protivna izgradnji mosta, a posebno se tome protivi krajnja ljevica i Zeleni.

Politički analitičari ocijenjuju kako je sve izvjesnija velika kriza
vlade, odnosno njezin pad, raspuštanje parlamenta i sazivanje prijevremenih izbora. Čelnik desnice Berlusconi pak izjavljuje kako odmah treba izići na izbore i to bez promjena izbornog zakona, na kojima inzistiraju neke stranke desnog i sve stranke lijevog centra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene