Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice napada

Dječak teško ranjen u pucnjavi u školi morat će na liječenje u inozemstvo: Nekima su odstranjeni bubrezi, čekaju ih nove operacije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedanaest osoba koje su ranjene u masovnim pucnjavama u Srbiji i dalje se nalaze u bolnicama s teškim posljedicama. Jedan dječak ići će na liječenje u SAD.

Jedanaest osoba koje su ranjene u masovnim pucnjavama u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu i u Mladenovcima i dalje je na bolničkom liječenju. Dječak koji ima ozljede kralježnice vjerojatno će nastaviti liječenje u Chicagu. 

Rekao je to državni tajnik Ministarstva zdravstva dr. Mirsad Đerlek gostujući na RTS-u, tri tjedna nakon što je dječak pucao u osnovnoj školi i ubio devet osoba, a ranio sedmero.    

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Dodatne traume Majka učenice zgrožena: "Rekli su im - u redu je da osjećate krivnju što ste preživjeli, vi ćete slaviti 18. rođendane, druga djeca neće"

"Na Institutu za majku i dijete je pacijent koji ima ozbiljne komplikacije zbog ozljede vratne kralježnice i on će vjerojatno nastaviti liječenje u Chicagu. Država će snositi troškove", rekao je Đerlek za RTS.

U najtežem stanju su pacijent (1997.) kojem je odstranjen bubreg, zatim pacijent (1972.) s ozljedom prsnog koša koji čeka operaciju. Djevojci (2005.) koja je zadobila dvije prostrijelne rane odstranjen je bubreg, ozlijeđena joj je jetra, a imala je i operaciju debelog crijeva. 

Đerlek ističe kako će biti potrebno puno vremena da se svi pacijenti fizički oporave, a trebat će im i psihološka pomoć. 

Pročitajte i ovo Uhićenje učenika koji je pucao u beogradskoj školi - 1 Pucnjava u beogradskoj školi Je li 13-godišnji ubojica iz Srbije bio zlostavljan i zanemarivan: Otvorena nova istraga protiv majke dječaka

"Ovako stresne situacije koje nitko nije očekivao ostavljaju ozbiljne posljedice po mentalno zdravlje – na roditelje, učenike, nastavnike", zaključio je Đerlek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene