Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija istražuje slučaj

Strašna tragedija u vodenom parku: Djevojčica se utopila, uprava nije reagirala na vrijeme? "Spasioci su bili u potpunosti nepripremljeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11-godišnja djevojčica tragično je preminula u vodenom parku "Liquid Leisure" u britanskom Berkshireu, nakon nedostatne reakcije spasilačkih službi.

11-godišnja djevojčica se utopila na rođendanskoj proslavi u vodenom parku "Liquid Leisure" u britanskom Berkshireu, nakon što je ostala zarobljena ispod plutajućeg poligona. Uprava vodenog parka našla se na udaru kritika zbog navodne nepripremljenosti spasilačke službe.

Park je bio iznajmljen na sat vremena za potrebe proslave rođendana jednog djeteta. Panika je nastala pred kraj rezerviranog termina, nakon što je majka tragično preminule djevojčice shvatila da ju ne može pronaći, a neki od njenih prijatelja su sugerirali da su ju zadnji put vidjeli kako odlazi ispod poligona, prenosi Daily Mail

Članovi spasilačke službe su, prema iskazima svjedoka, trčali naokolo i molili goste da im posude maske za ronjenje, budući da nisu imali pristup opremi za spašavanje iz vode. Hitne službe nazvane su tek pola sata, a gosti tvrde da je spasiocima trebalo više od 20 minuta da isprazne vodeni poligon. 

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija sretan kraj potrage Pronađena 14-godišnja djevojčica koja je nestala iz Zadra

Prisutne odrasle osobe su se međusobno podijelile i krenule pretraživati vodeni park kako bi pronašli djevojčicu, a ubrzo su im u tome pomogli policija i vatrogasci. Uz pomoć dva helikoptera djevojčica je pronađena sat i pol nakon što je nestala. Prevezena je u obližnju bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija istražuje njenu smrt, čiji točan uzrok nije službeno potvrđen javnosti. Prisutne osobe ogorčene su "monstruoznom" reakcijom službenika u parku, tvrdeći da tinejdžeri u spasilačkoj službi "nisu bili pripremljeni za ovakav slučaj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene