Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič najavio je da će na mjesto izbornika slovenske nogometne reprezentacije opet dovesti Srečka Kataneca, a uvjet za to je gradnja novog gradskog stadiona.


- Ako Ljubljana dobije nov stadion, on će se vratiti za kormilo
reprezentacije, tako smo se dogovorili, rekao je Jankovič za
slovenski sportski list "Ekipa".

Vezani članci Slika nije dostupna Katanec ostaje makedonski izbornik Slika nije dostupna Zahović kandidat za slovenskog izbornika

Nekadašnji direktor trgovačkog lanca "Mercator" i bivši predsjednik slovenskog rukometnog saveza obećao je, među ostalim, u svom izbornom programu da će u Ljubljani 2008. godine u predgrađu Stožice napraviti nogometni stadion za 15.000 mjesta i suvremeni trgovački centar u istom objektu, vratiti nogometni klub Olimpija u prvu slovensku nogometnu ligu i obnoviti prilično zastarjelu sportsku infrastrukturu u slovenskoj prijestolnici.

- Sportu se moraju dati bolji uvjeti, kako bi se mlade odvuklo s ulice, a Ljubljana zaslužuje nogometni klub koji bi se za nekoliko godina mogao natjecati u europskoj ligi prvaka, rekao je Jankovič koji je u nedjelju na izborima trijumfalno pobijedio sve stranačke kandidate i sa svojom listom osvojio većinu u gradskom općinskom vijeću.

Zbog obećanja da će revitalizirati slovenski sport njegovu su
kandidaturu javno podržali i istaknuti sportaši poput nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Petera Vilfana i bivšeg selektora
nogometne reprezentacije Srečka Kataneca.

Katanec je trenutačno izbornik makedonske izabrane vrste koja se za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2008. bori u skupini u kojoj je i Hrvatska.