Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič najavio je da će na mjesto izbornika slovenske nogometne reprezentacije opet dovesti Srečka Kataneca, a uvjet za to je gradnja novog gradskog stadiona.


- Ako Ljubljana dobije nov stadion, on će se vratiti za kormilo
reprezentacije, tako smo se dogovorili, rekao je Jankovič za
slovenski sportski list "Ekipa".

Vezani članci Nismo zaboravili - Zagreb, lokalni izbori 2017. - 3 Svake izbore Zagrepčani slušaju istu ploču - stadion, novi most i vječiti smrad s Jakuševca. Što su sve političari obećali Purgerima prije četiri godine? Slika nije dostupna Zahović kandidat za slovenskog izbornika

Nekadašnji direktor trgovačkog lanca "Mercator" i bivši predsjednik slovenskog rukometnog saveza obećao je, među ostalim, u svom izbornom programu da će u Ljubljani 2008. godine u predgrađu Stožice napraviti nogometni stadion za 15.000 mjesta i suvremeni trgovački centar u istom objektu, vratiti nogometni klub Olimpija u prvu slovensku nogometnu ligu i obnoviti prilično zastarjelu sportsku infrastrukturu u slovenskoj prijestolnici.

- Sportu se moraju dati bolji uvjeti, kako bi se mlade odvuklo s ulice, a Ljubljana zaslužuje nogometni klub koji bi se za nekoliko godina mogao natjecati u europskoj ligi prvaka, rekao je Jankovič koji je u nedjelju na izborima trijumfalno pobijedio sve stranačke kandidate i sa svojom listom osvojio većinu u gradskom općinskom vijeću.

Zbog obećanja da će revitalizirati slovenski sport njegovu su
kandidaturu javno podržali i istaknuti sportaši poput nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Petera Vilfana i bivšeg selektora
nogometne reprezentacije Srečka Kataneca.

Katanec je trenutačno izbornik makedonske izabrane vrste koja se za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2008. bori u skupini u kojoj je i Hrvatska.