Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim ostvarili su odlične rezultate u super-kombinaciji u Wengenu koja se boduje u poretku za Svjetski kup. Kostelić je osvojio 7. mjesto, dok je Zrnčić-Dim zauzeo devetu poziciju.


Kostelić je nakon spusta zauzeo 12. poziciju, no u slalomu je uspio popraviti plasman za pet stepenica. Natko je također slalomskom utrkom popravio svoj plasman. Nakon spusta je držao 15. mjesto, a potom je napredovao za još šest pozicija pa je na koncu zauzeo sjajno 9. mjesto. Ivica je gledajući samo slalom imao deveto vrijeme, dok je Natko imao 12. rezultat.

Vezani članci Slika nije dostupna Alberchtu zlato, Kostelić 12 Slika nije dostupna Ivica drugi na treningu spusta

Pobjeda je pripala Francuzu Jeanu-Baptiste Grangeu ispred Švicarca Daniela Albrechta i Amerikanca Bodea Millera. Grange je nakon spusta bio tek 27. no sjajnim slalomskim nastupom deklasirao je konkurenciju. Francuz je slalom završio s rezultatom 44.21, a osim njega jedino je Amerikanac Ted Ligety završio drugu utrku s rezultatom ispod 45 sekundi.

Vodeći nakon spusta Švicarac Didier Cuche u slalomu nije nastupio, baš kao niti Marco Buechel iz Lihtenštajna koji je bio drugi. U slalomu nisu nastupili niti Austrijanci Hermann Maier i Michael Walchhofer. Francuz Adrien Theaux, trećeplasirani nakon spusta, nije završio slalom. Bez plasmana je ostao i jedan od favorita za današnju pobjedu Austrijanac Rainer Schoenfelder koji je nakon spusta bio na odličnom 7. mjestu, no u slalomu je pao.

Trijumfom u Wengenu Grange je došao do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu. Prvu je ostvario na slalomu u Alta Badiji u prosincu prošle godine. Današnja Grangeova pobjeda bila je ujedno 100-ta francuska pobjeda alpinaca u Svjetskom klupu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Benjamin Raich sa 690 bodova, na drugom mjestu je Albrecht (526), a treći je Cuche (525). U subotu je u Wengenu na rasporedu slalom, dok je u nedjelju spust.