Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wengen: Kostelić 7., Zrnčić-Dim 9.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim ostvarili su odlične rezultate u super-kombinaciji u Wengenu koja se boduje u poretku za Svjetski kup. Kostelić je osvojio 7. mjesto, dok je Zrnčić-Dim zauzeo devetu poziciju.

Kostelić je nakon spusta zauzeo 12. poziciju, no u slalomu je uspio popraviti plasman za pet stepenica. Natko je također slalomskom utrkom popravio svoj plasman. Nakon spusta je držao 15. mjesto, a potom je napredovao za još šest pozicija pa je na koncu zauzeo sjajno 9. mjesto. Ivica je gledajući samo slalom imao deveto vrijeme, dok je Natko imao 12. rezultat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alberchtu zlato, Kostelić 12 Slika nije dostupna Ivica drugi na treningu spusta

Pobjeda je pripala Francuzu Jeanu-Baptiste Grangeu ispred Švicarca Daniela Albrechta i Amerikanca Bodea Millera. Grange je nakon spusta bio tek 27. no sjajnim slalomskim nastupom deklasirao je konkurenciju. Francuz je slalom završio s rezultatom 44.21, a osim njega jedino je Amerikanac Ted Ligety završio drugu utrku s rezultatom ispod 45 sekundi.

Vodeći nakon spusta Švicarac Didier Cuche u slalomu nije nastupio, baš kao niti Marco Buechel iz Lihtenštajna koji je bio drugi. U slalomu nisu nastupili niti Austrijanci Hermann Maier i Michael Walchhofer. Francuz Adrien Theaux, trećeplasirani nakon spusta, nije završio slalom. Bez plasmana je ostao i jedan od favorita za današnju pobjedu Austrijanac Rainer Schoenfelder koji je nakon spusta bio na odličnom 7. mjestu, no u slalomu je pao.

Trijumfom u Wengenu Grange je došao do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu. Prvu je ostvario na slalomu u Alta Badiji u prosincu prošle godine. Današnja Grangeova pobjeda bila je ujedno 100-ta francuska pobjeda alpinaca u Svjetskom klupu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Benjamin Raich sa 690 bodova, na drugom mjestu je Albrecht (526), a treći je Cuche (525). U subotu je u Wengenu na rasporedu slalom, dok je u nedjelju spust.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene