Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wembley pretvoren u reli stazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni Wembley stadion dramatično je promijenio svoj izgled - umjesto travnjaka tamo se sada nalazi automobilistička pista na kojoj će svoje vozačke sposobnosti međusobno odmjeriti Michael Schumacher, David Coultard, Marcus Gronholm...

Radi se o utrci Race of Champions, na kojoj nastupaju najbolji svjetski vozači kružnih i reli utrka. 

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce

Utrka će biti posebno dirljiva za Coultarda jer je njegov partner trebao biti Colin McRae, pobjednik Svjetskog kupa u reliju, koji je zajedno sa svojim sinom i dva obiteljska prijatelja poginuo u helikopterskoj nesreći u rujnu ove godine.  

Coultard i McRae trebali su na utrci 16. prosinca braniti boje svoje Škotske.

Umjesto Colina, uz Coultarda će se tako naći Colinov mlađi brat Alister, također vrhunski vozač relija.

- Tragično je što Colin neće biti ovdje. Upravo zbog njega sam i počeo nastupati na ovom natjecanju, kaže Coultard i dodaje da vožnja i karakteristike staze u ovom natjecanju ni na koji način ne podsjećaju na formulu 1 pa kaže kako je ne bi ni mogao svladati bez Colinove pomoći. 

- Grozno je što ga neće biti, ali će zato tu biti njegov brat. Bez obzira na to tko pobijedi, dobro ćemo se zabaviti i odati počast Colinu. Drago mi je što sam ga poznavao, zaključio je Coultard. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene