Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni Wembley stadion dramatično je promijenio svoj izgled - umjesto travnjaka tamo se sada nalazi automobilistička pista na kojoj će svoje vozačke sposobnosti međusobno odmjeriti Michael Schumacher, David Coultard, Marcus Gronholm...


Radi se o utrci Race of Champions, na kojoj nastupaju najbolji svjetski vozači kružnih i reli utrka. 

Vezani članci Wingf for Life Najemotivnija utrka na svijetu i ove godine ujedinit će svijet: "Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu. Zaboraviš granice i bol" Wings for Life World Run - 3 Kako do željenog rezultata ove godine na Wings for Life World Runu? Pripremite se na vrijeme

Utrka će biti posebno dirljiva za Coultarda jer je njegov partner trebao biti Colin McRae, pobjednik Svjetskog kupa u reliju, koji je zajedno sa svojim sinom i dva obiteljska prijatelja poginuo u helikopterskoj nesreći u rujnu ove godine.  

Coultard i McRae trebali su na utrci 16. prosinca braniti boje svoje Škotske.

Umjesto Colina, uz Coultarda će se tako naći Colinov mlađi brat Alister, također vrhunski vozač relija.

- Tragično je što Colin neće biti ovdje. Upravo zbog njega sam i počeo nastupati na ovom natjecanju, kaže Coultard i dodaje da vožnja i karakteristike staze u ovom natjecanju ni na koji način ne podsjećaju na formulu 1 pa kaže kako je ne bi ni mogao svladati bez Colinove pomoći. 

- Grozno je što ga neće biti, ali će zato tu biti njegov brat. Bez obzira na to tko pobijedi, dobro ćemo se zabaviti i odati počast Colinu. Drago mi je što sam ga poznavao, zaključio je Coultard.