Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UEFA: Hrvatska reprezentacija nema veze s namještanjem utakmica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je njemački magazin Der Spiegel objavio, a prenijeli hrvatski mediji, da Europska nogometna federacija istražuje 15 europskih utakmica za koje sumnja da su namještene i da je među njima i utakmice hrvatske reprezentacije, glasnogovornik UEFA-e William Gaillard je demantirao da je hrvatska vrsta među upletenima u cijeli slučaj.

- Niti jedna od 15 utakmica za koje se sumnja da su bile namještene nije odigrana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Čista je izmišljotina da je u tu aferu bila umiješana hrvatska reprezentacija, istaknuo je Gaillard, te dodao: "Točno je da se vodi istraga zbog sumnji da su neke utakmice namještene, ali niti jedna nije odigrana u kvalifikacijama za EURO."

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Slika nije dostupna UEFA istražuje 26 utakmica, pod istragom i Hrvatska

UEFA je potvrdila da je zatražila pomoć Interpola jer postoji
opravdana sumnja da je 15 utakmica odigranih u istočnoj Europi završilo sumnjivim rezultatima. 

Prema riječima Gaillarda pretpostavlja se da je takvih utakmica bilo i više, ali se istraga ograničila na 15 utakmica. Kompletna dokumentacija, koja sadrži 96 stranica, je predana Interpolu koji će sada provesti istragu.

U petak je njemački Der Spiegel na svojoj internetskoj stranici objavio da UEFA istražuje 26 europskih utakmica. Pod UEFA-inom sumnjom našle su se utakmice iz kvalifikacija Lige prvaka, Kupa UEFA, te Intertoto Kupa. 

List ne navodi o kojim se susretima radi, no navodi da
se 15 utakmica igralo ove sezone, dok je preostalih 11 iz prošle sezone, a većinom su upleteni klubovi s istoka i jugoistoka Europe. 

Premda to UEFA nije željela službeno potvrditi Der Spiegel je objavio kako sumnjive momčadi dolaze iz Bugarske, Gruzije, Srbije, Hrvatske, Litve, Latvije i Estonije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene