Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tiger Woods sportaš godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji igrač golfa svih vremena Tiger Woods, proglašen je sportašem 2006. godine, u izboru agencije Associated Press.

31-godišnjem Woodsu, koji je u ovoj sezoni pobijedio na osam od 15 turnira PGA, uključujući i dva Mastersa, a na ostalim je završio kao drugi, to je četvrta titula sportaša godine u karijeri, čime je izjednačio rekord biciklista Lancea Armstronga, pobjednika u izboru AP u posljednje četiri godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Golf: Woods i dalje prvi Slika nije dostupna Golf: Woods i dalje vodi

Woods je za ovogodišnji izbor dobio 260 bodova od urednika sportskih redakcija diljem SAD, drugoplasirani bek San Diego Chargersa, LaDanian Tomlinson s rekordnim 31 "touchdownom" u ovoj sezoni 230 bodova, a na trećem mjestu završio je najbolji svjetski tenisač Roger Federer s 110 bodova.

Iako je bio zadovoljan čuvši za nagradu, Woods je bio iznenađen kako ona nije otišla njegovom dobrom prijatelju Federeru, koji nastavlja dominirati svjetskim tenisom. Woods je bio u Federerovu boksu na ovogodišnjem US Openu u Flushing Meadowsu, koji je Švicarac ponovo osvojio.

"Ono što je on napravio u tenisu, mislim da je daleko više od onoga što sam ja napravio u golfu", rekao je Woods. "On je izgubio koliko...pet mečeva u tri godine? To je prilično dobro".

Federer je ustvario izgubio više od toga, ali ne puno više. Njegov rekord u 2006. je zapanjujućih 92 pobjede i pet poraza, uključujući 12 titula u pojedinačnoj konkurenciji.

Godinu 2006., za Woodsa je obilježila bolest i smrt njegovog oca Earla, arhitekta i glavnog motora njegove golferske karijere. Earl Woods umro je od raka 3. svibnja. Nakon što je osvojio prva dva turnira u godini Buick Invitational i Dubai Desert Classic, Woods je igrao sve slabije kako se očevo zdravlje poogoršavalo. Ponovo se vratio u formu na British Openu, postavši prvi igrač u 23 godine koji je dvije godine uzastopce pobijedio, a nakon toga je osvojio još pet
trofeja.

Iako na papiru njegovi ovogodišnji rezultati izgledaju sjajno, Woods je rekao kako mu je u srcu ovo najteža godina, i da je u konačnici smatra gubitkom zbog očeve smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene