Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samo Juventus izbačen u drugu ligu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugostupanjski talijanski sportski sud bitno je smanjio kazne nogometnim prvoligašima umiješanim u skandal oko namještanja utakmica.

Jedino je Juventus izbačen u drugu ligu, dok će ostala tri kluba, Lazio, Firorentina i Milan, umiješana u skandal namještanja rezultata u sezoni 2004/05. započeti slijedeću sezonu u prvoj ligi, ali s različitim negativnim bodovima. 

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Lazio i Fiorentina su vraćeni u prvu ligu u odnosu na odluke prvostupanjskog suda, a Milanu, koji je ostao u prvoj ligi, ali bez mogućnosti igranja u Ligi prvaka, sada je dopušteno igrati u najvažnijem europskom kupu. 

Predsjednik drugostupanjskog sportskog suda Piero Sandulli iznio je u utorak navečer kazne koje je sud odredio nakon vijećanja od ponedjeljka navečer, pošto je saslušao žalbe odvjetnika klubova na odluke prvostupanjskog suda. 

Lazio, koji je u prvoj presudi bio izbačen iz prve u drugu ligu uz još 7 bodova kazne, ostaje u prvoj ligi, ali će startati s minusom od 11 bodova. 

Milan, koji je bio kažnjen s 15 bodova, ali ostankom u prvoj ligi, s time što je za prošlu sezonu bio kažnjen s čak 44 boda pa nije mogao nastupiti u europskim klubovima, sada je kažnjen sa 30 bodova minusa u prošloj sezoni i omogućeno mu je sudjelovanje u Ligi prvaka, te starta s minus 8 bodova. 

Juventus je izbačen u drugu ligu, ali će startati s minus 17, a ne s minus 30 bodova kazne, s koliko je bio kažnjen na prvostupanjskom sudu, što ga je praktički primoralo na dvije godine borbe u drugoj ligi. 

Fiorentina, koja je prvotno bila izbačena u drugu ligu s još 12 bodova minusa, vraćena je u prvu ligu i starta s 19 bodova minusa. 

Ako neće biti žalbi upravnom sudu, talijansko prvenstvo će krenuti redovito 26. kolovoza. 

Smanjene su i kazne dužnosnicima klubova. 

Italija je danas trebala prijaviti UEFA-i klubove koji će sudjelovati u europskim kupovima, ali je rok produžen za 24 sata, jer se kazne odnose i na prošlu sezonu, odnosno izmijenjena je konačna tablica prve talijanske nogometne lige sezone 2005/06.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene