Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD-u bronca u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reprezentacija SAD-a osvojila je brončano odličje na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Japanu svladavši u utakmici za 3. mjesto Argentinu 96-81.

Amerikanci su do pobjede došli zahvaljujući odličnoj igri dvojca Wade-James. Prvi je postigao 32 koša, od kojih čak 18 u posljednjoj četvrtini utakmice, dok je LeBron James u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 22 postignutih koševa.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Sportski duh VIDEO Neće pa neće: Tomašević pokušao zabiti koš, pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna VAŽNO ZA GRAĐANE Hrvatskoj porastao rejting zbog ulaska u eurozonu: S&P upozorava na tri rizika za javne financije RH

Pobjeda je to koja je SAD-u donekle ublažila poraz od Grčke u polufinalnom ogledu a i svojevrsna osveta Argentini koja ih je pobijedila u polufinalnom ogledu prije dvije godine u Ateni.

Argentina je nešto bolje ušla u susret osvojivši prvu četvrtinu (27-21), ali nakon toga voda je krenula na mlin Amerikancima. Drugu četvrtinu osvajaju sa 29-22, a u drugome poluvremenu povećavaju vodstvo do konačnih 15 koševa razlike. U prilog im je svakako išlo i opterećenost igrača Argentine osobnim pogreškama. Naime Ginobili, Oberto i Scola morali su dozirati vrijeme provedeno na parketu u drugome dijelu te momčad nije imala pravi učinak od ključnih igrača Argentine.

Najbolji u redovima SAD-a bio je već spomenuti Wade sa 32 koša i 9 skokova, a pridružili su mu se James (22) i Anthony (15), dok je kod poražene momčadi najbolji bi Nocioni (18) i Delfino (13)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene