Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Reprezentativci BiH ne žele igrati dok ne ode čelništvo saveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaest nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, redom igrači koji nastupaju u inozemnim klubovima, zaprijetilo je otvorenim pismom objavljenim u "Dnevnom avazu" bojkotiranjem igranja za nacionalnu selekciju sve dok ne odstupi čelništvo tamošnjeg saveza (NSBIH).


- S obzirom na sve događaje koji se u posljednjih nekoliko tjedana dogđaju oko nogometne reprezentacije BiH, mi, nogometaši koji se na terenu borimo za državni grb, osjećamo potrebu da se oglasimo i javnosti prenesemo naše stavove, piše u pismu.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

Duboko smo pogođeni posljednjim rezultatima koji su razočarali cijelu našu naciju i oduzeli nam sve želje o ispunjenju višegodišnjeg sna. Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto.

Međutim, umjesto da njegovi čelnici ispolje makar malo morala i
pokušaju pronaći prave uzroke loših rezultata i prava rješenja, stječe se dojam da se i pored sramotne situacije našeg reprezentativnog nogometa, u budućnosti osim izbornika Sliškovića ne misli ništa mijenjati i da nitko nema namjeru ponuditi svoju udobnu fotelju nekom drugom tko bi s ovim timom mogao postići više od njih.

Zgražavamo se komentarima članova Predsjedništva NSBiH upućenim na naš račun, a u kojima se niti jedan od njih nije usudio progovoriti o ostavci, kao što se u slučaju neuspjeha to radi u civiliziranim zemljama, već su s osmjesima pričali o svojim zaslugama u razvoju tima. 

Ta ista gospoda ne žele pogledati istini u oči i priznati sebi
što su to oni učinili za ekipu, osim što su srozali ugled selekcije i
svojim prljavim radnjama konstantno narušavali odnose među nama i atmosferu unutar momčadi.

Dosta nam je takvih ljudi. Dosta nam je optužbi za kriminal i
pronevjere novca. Dosta nam je neznanih igrača kojima se preko reprezentacije pokušavaju pronaći angažmani. Dosta nam je toga da iz reprezentacije prije vremena odlaze naši najbolji igrači. 

Dosta nam je toga da članovi Predsjedništva Milan Jelić, Iljo Dominković i Sulejman Čolaković, kao i direktor reprezentacije Ahmet Pašalić kroje sudbinu našeg nogometa i reprezentacije.

Ogorčeni ovakvim stanjem, a ohrabreni gestama Sergeja Barbareza i Elvira Bolića, želimo našoj javnosti reći da za dobrobit nogometa u BiH, nećemo više prihvaćati pozive za reprezentaciju dok su ovi ljudi na svojim funkcijama, u nadi da će naš potez predstavljati prvi korak ozdravljenja razgranatog bolesnog tkiva u našem nogometu i novi, zdrav početak selekcije za koju kucaju naša srca!", stoji u pismu koje su potpisali Zlatan Bajramović, Saša Papac, Emir Spahić, Ninoslav Milenković, Kenan Hasagić, Almir Tolja, Džemal Berberović, Vladan Grujić, Zvjezdan Misimović, Mirko Hrgović, Mladen Bartolović, Ivica Grlić i Mirsad Bešlija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene