Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U subotu je u Budimpešti pokopan jedan od najvećih nogometaša u povijesti - Ferenc Puškaš, koji je umro 17. studenoga u 79. godini. Puškaš se posljednjih šest godina borio s Alzhajmerovom bolešću.


Njegov posljednji ispraćaj pratilo je nekoliko desetaka tisuća ljudi.
 
Počast su mu odali mađarski predsjednik i premijer, mnoge svjetske nogometne legende te brojna izaslanstva nacionalnih nogometnih saveza.

Vezani članci Slika nije dostupna Svjetski državnici opraštaju se od Shimona Peresa, unatoč kritikama na pogreb došao i Abas Slika nije dostupna Iznenađenje, dragi! Došla je na vlastiti ispraćaj 'pozdraviti' muža koji ju je dao ubiti

Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Najdirljivi trenutak sa Puškaševa sprovoda bio je kad se od njega oprostio njegov suigrač iz mađarske reprezentacije Jeno Buzanszky, koji je uz Gyulu Grosicsa jedini živi član legendarne "mađarske lake konjice". ,

Puškaš je bio najbolji igrač mađarske reprezentacije, koja je
50-tih godina prošlog stoljeća bila najbolja nogometna družina na svijetu. 

Tadašnja mađarska reprezentacija je na Olimpijskim igrama u
Helsinkiju 1952. osvojila zlatnu medalju, a na SP 1954. osvojili su drugo mjesto. Godine 1953. su na Wembleyu deklasirali Englesku sa 6:3. Bila je to prva pobjeda jedne strane momčadi protiv "Gordog Albiona" u engleskom nogometnom hramu.

Tijekom karijere igrao je za samo dva kluba, Honved i Real Madrid. 

S Realom je tri puta osvojio Kup prvaka, a posebno je ostala upamćena njegova predstava iz finala 1960., kada je u pobjedi protiv Eintrachta 7:3 postigao četiri gola.