Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski nogometni savez odlučio je da će se kvalifikacijska utakmica za odlazak na EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj između Hrvatske i Rusije odigrati u srijedu 6. lipnja u Zagrebu s početkom u 20.30 sati, a ne u Splitu gdje je reprezentacija svoj posljednji službeni dvoboj odigrala još prije deset godina (2. travnja 1997. protiv Slovenije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj).


Nakon utakmice protiv Slovenije (3-3), Hrvatska je na Poljudu odigrala još samo pet prijateljskih utakmica, posljednju u kolovozu 2005. protiv Brazila (1-1).

Vezani članci Nogometna utakmica HDZ-a - 1 Plenković tehnicira pred Ćirom, a Marić i Aladrović zaigrali nogomet protiv zvijezda Dron Dronom otkrili kršitelje mjera za suzbijanje epidemije: U osječkom naselju igrali nogomet, uhvaćeno i 30-ak osoba koje su bile na misi

Kao razlog odabira Zagreba za ovu, možda i odlučujuću utakmicu za plasman na EURO, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je naveo kako je to bila želja većine članova stručnog stožera i igrača, jer samo četiri dana prije dvoboja protiv Rusije Hrvatska će gostovati u Estoniji, te će se sa sjeveroistoka Europe vratiti tek u nedjelju 3. lipnja i to u svoju bazu u Čatežu, odakle je puno jednostavnije doći do Zagreba nego do Splita.

Split će tako po svemu sudeći reprezentaciju ponovno ugostiti tek najesen protiv Estonije (rujan) ili Izraela (listopad).