Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejski boksač Choi Yo-sam koji je pao u komu prošli tjedan dok je branio naslova prvaka u muha kategoriji po WBO-u službeno je proglašen mrtvim, izjavili su u srijedu bolnički dužnosnici.


Choi, koji je 25. prosinca dobio meč na bodove, stjeran je u kut samo nekoliko sekundi prije kraja 12. i zadnje runde nakon udarca u čeljust kojeg je dobio od indonezijskog izazivača Heri Amola.

Vezani članci Slika nije dostupna Boksački as otkrio traumu iz djetinjstva: 'Pregazio me stric!' Slika nije dostupna Poznati glumac više ne izgleda ovako – nabacio 7kg čistih mišića!

Choi (33) je uspio ostati na nogama, ali se srušio kratko nakon kraja. Dvoranu je napustio na nosilima te se nikada više nije povratio svijesti. Liječnici su izjavili da je pretrpio krvarenje u mozgu. 

>> Video: Korejski boksač pao u komu nakon meča

"Liječnici su proglasili da je moždano mrtav", izjavio je glasnogovornik Asan Medical Centra, seulske bolnice gdje su se brinuli za Choija.

Choijeva obitelj razmišlja o darivanju organa, rekao je potpredsjednik i glavni tajnik korejskog boksačkog povjerenstva.