Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Premijer Sanader primio Sanju Jovanović i Duju Draganju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader primio je danas izaslanstvo Hrvatskog plivačkog saveza, predvođeno Sanjom Jovanović i Dujom Draganjom, svjetskim rekorderima i osvajačima zlatnih odličja s proteklog Svjetskog prvenstva u malim bazenima u Manchesteru.

Čestitavši zlatnim plivačima, premijer Sanader je istaknuo da su njihovi uspjesi poticaj generaciji mladih športaša koji će slijediti njihov primjer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vratili se rekorderi! Slika nije dostupna Sanji Jovanović svjetski rekord i zlatna medalja, Draganji i bronca

"Veliki uspjesi naših športaša, u kojima su plivači samo posljednji u nizu, natjerat će Vladu da poboljša novčanu stimulaciju za sve hrvatske sportaše koji ostvare ovakve velike rezultate", kazao je Sanader i najavio da će Vlada već u petak na sjednici donijeti odluku o novčanim nagradama za Sanju Jovanović i Duju Draganju.

Zahvaljujući se na prijamu Sanja Jovanović je istakla da je ovo drugi put da je u kratkom vremenu u Vladi RH, što znači da su veliki rezultati postali konstanta hrvatskog plivanja.

Najbrži plivač svijeta Duje Draganja zahvalio je premijeru na financijskoj potpori koju Vlada pruža plivačima, jer kako je rekao, bez te pomoći nema ni vrhunskih rezultata te je najavio da ih sada očekuju mukotrpne pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Prijamu su nazočili potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac, te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza, Goran Pavić i Tomislav Karlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene