Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je zbog nereda navijača na utakmici Catania -Palermo i ubojstva policajca prekinuto talijansko nogometno prvenstvo predsjednik Catanie, Antonio Pulvirenti podnio je ostavku. Talijanski olimpijski odbor, pak, održao je hitan sastanak.


- Već dvije noći ne spavam. Cijela ova situacija je strašna i donio sam odluku - napuštam klub, kazao je vidno potreseni Pulvirenti, te dodao: "Mnogo smo truda, živaca i novaca uložili u ovaj klub. Stvorili smo zdravog prvoligaša, s velikom planovima za budućnost, međutim pitam se ima li sve ovo smisla."

Vezani članci Miroslav Škoro Nakon Škorine iznenadne ostavke oglasio se Domovinski pokret: "Pomalo nas je zateklo..." Senatorica Jeanine Anez (Foto: AFP) Senatorica Jeanine Anez proglasila samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije

Sada već bivši predsjednik Catanie u subotu je posjetio obitelj ubijenog policajca Filippa Racitia, a u bolnici je posjetio i njegovog ozlijeđenog kolegu.

- Znam da u ovom trenutku nikakve riječi ne mogu utješiti njegovu obitelj. Međutim, morao sam ih posjetiti i odati počast čovjeku koji je stradao u borbi protiv huligana, dodao je Pulvirenti.

Čelnici Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u nedjelju su održali hitan sastanak na kojem su raspravljali o neredima navijača koji su šokirali Italiju.

Predsjednik CONI-a Gianni Petrucci najavio je kako će stadioni ostati zatvoreni sve dok se ne provedu drastične mjere za sigurnost na stadionima. 

Na sastanku vodećih ljudi talijanskog sporta izrečeni su brojni prijedlozi koji bi trebali zaustaviti divljanja huligana. Među prijedlozima su zabrana dolaska na stadionegostujućim navijača, više kamera, ulaznice sa imenima, najstrože kontrole na ulazima, strože kazne za huligane...

- Trenutačna situacija zahtjeva drastične mjere. Jednom za sva vremena moramo uništiti huliganizam na sportskim objektima, kazao je Petrucci. 

Na sastanku u CONI-u je bio i ministar unutarnjih poslova
Giuliano Amato koji je najavio prazne i zatvorene stadione bez
gledatelja. 

- Ako je to jedini način da imamo mir onda će stadioni biti prazni i zatvoreni, izjavio je Amato. 

Žestoki odgovor huliganima najavio je talijanski premijer Romano Prodi, koji će u ponedjeljak održati hitan sastanak s ministrima, predstavnicima policije, CONI-a i vodstva nogometne Lige.