Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Operacija je uspješno prošla, a već za par tjedana Eduardo da Silva bi mogao početi sa fizikalnom terapijom, objavljeno je danas na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza nakon što je napadaču Arsenala jučer u prvenstvenom susretu igrač Birminghama Martin Taylor slomio lijevu nogu.


Na internetskoj stranici HNS-a objavljeno je zapažanje liječnika hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zorana Bahtijarevića, koji je kontaktirao sa liječnikom koji je operirao Eduarda.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović nakon operacije Bivša predsjednica se javila nakon zahvata na Rebru, Vučić joj poželio brz oporavak Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica operirana u zagrebačkom KBC-u: Liječnici joj operirali vrat, pred njom je dug oporavak

"Riječ je o otvorenom iščašenju gležnja pri čemu je došlo do puknuća fibule (lisna kost), dok tibija (goljenična kost) nije slomljena. Najveća oštećenja su zapravo pretrpili ligamenti gležnja. Čuo sam se sa liječnikom koji je operirao Dudua i što se tiče same operacije ona je prema njegovim rječima prošla iznimno dobro. Jako je zadovoljan, postignuta je anatomska rekonstrukcija i optimističan je glede Duduova oporavka", rekao je dr. Zoran Bahtijarević. 

>> Eduardo uspješno operiran, ozljeda je teška, ali stanje je bolje nego se očekivalo

>> 'Tayloru treba zabraniti igrati nogomet, bio je to najbrutalniji start koji sam ikada vidio!'

>> Bilić: 'Dudu mi je kao sin i bitno je da bude dobro'

>> Ćorluka: 'Svi su u šoku!'

>> Detaljna kronologija karijere Eduarde da Silve

>> Birmingham City - Arsenal 2:2

Liječnik hrvatske reprezentacije bio je u stalnoj vezi sa izbornikom Slavenom Bilićem, a razgovarao je i sa Eduardom.

"Dudu je također dobro, kaže da ga ne boli. Bit će danas prebačen u London gdje će se proces rehabilitacije nastaviti. Već za par tjedana počet će sa fizikalnom terapijom", napomenuo je dr. Bahtijarević.

Unatoč optimističnim napisima u dijelu medija, dr. Bahtijarević je oprezan i na osnovu raspoloživih dokumenata mišljenja je kako je oporavak izvjestan, no lako je moguće da će se vrijeme konačnog oporavka produljiti i na godinu dana, navodi se na kraju teksta koji je danas objavljen na internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.