Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Boston porazio Cavse, LeBron James postigao 10.000-ti koš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeća momčad NBA lige, Boston Celtics upisali su i treću uzastopnu pobjedu, ovoga puta porazili su Cleveland Cavse 92:87, međutim susret je obilježio LeBron James koji je postigao 10.000-ti koš u svojoj NBA karijeri. Time je postao najmlađi igrač u povijesti koji je stigao u "Klub 10.000" i to sa 23 godine i 59 dana. Dosadašnji rekord držao je Kobe Bryant kojem je to uspjelo sa 24 godine i 193 dana.

James je krajem prvog dijela utakmice napustio parket zbog uganuća gležnja, no u nastavku se vratio u igru i do konca utakmice postigao ukupno 26 koševa. James je za deset tisuća koševa trebao 368 utakmica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije prvoaprilska šala Postaje djed, a tek mu je 27! Slika nije dostupna 'Košarkaška diplomacija' Rodman: Trenirat ću reprezentaciju Sj. Koreje, Kim želi da napišem knjigu o njemu

"Nisam želio propustiti priliku. Nažalost, nismo pobijedili pa ovaj rekord nije potpun, no želim se zahvaliti suigračima i obitelji na podršci koju su mi pružali," kazao je James.

Najzaslužniji za trijumf Celtica bili su Ray Allen (22), Kevin Garnett (18 koševa i 11 skokova), te Leon Powe (13), dok je Paul Pierce ostao na 12 koševa. U gostujućim redovima osim Jamesa istaknuo se i Delonte West sa 20 koševa. Bila je to Bostonova 44. pobjeda ove sezone uz 12 poraza, dok Cleveland ima skor 32-26.

Philadelphia je prekinula niz od četiri uzastopna poraza i protiv Orlanda (101:89) je upisala 26. pobjedu ove sezone, uz 32 poraza. Hrvatski košarkaš Gordan Giriček nije nastupio za Sixerse, a domaćine su predvodili Willie Green s učinkom sezone (26) i Andre Miller (26). U momčadi Orlanda (37-23) najbolji su bili Hedo Turkoglu (20) i Rashard Lewis (19)

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ubilježio je Denver protiv Seattlea (138:96). Denver je tako postao najefikasnija momčad ove sezone u ligi, a do ovog susreta najviše koševa je zabio Phoenix, 137. Denver je u dvoboju protiv Sonicsa imao šut od 66.7 posto što je novi klupski rekord. Momčad su predvodili Allen Iverson (31) i Kenyon Martin (23), a još pet igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Mickael Gelabale (16) i Kevin Durant (16).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene