Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nogometni klub Chelsea upozorio je svoje navijače da ne bacaju celer tijekom utakmica jer je to krivično djelo pa će onomu koga se uhvati da baca povrće biti zabranjen pristup na teren.


Neobično upozorenje uslijedilo je nakon sudačkih izvještaja koji spominju bacanje celera na dvije posljednje utakmice koje je odigrao taj engleski klub, a koje istražuje Engleski nogometni savez (FA), priopćeno je na službenoj web stranici kluba www.chelseafc.com.

Vezani članci Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove'' Slika nije dostupna Predsjednik zasut jajima i kamenjem

Istraga nogometnog saveza mogla bi klub dovesti do sankcija protiv kluba jer je, kako piše u priopćenju, "bacanje predmeta na nogometnoj utakmici, uključujući i celer, krivično djelo koje može dovesti do uhićenja". 

"U budućnosti, svima koji pokušaju unijeti celer na Stamford Bridge zabranit će se ulaz na stadion, a ako nekoga ulove da ipak baca povrće, bit će mu zabranje dolazak na utakmice", dodaje se u priopćenju kluba. 

Chelsea apelira na navijače da ako ugledaju osobe koje bacaju celer na teren, u povjerenju (anonimno) nazovu specijalni telefonski broj. 

Gađanje celerom je zaštitni znak navijača Chelsea još od sredine 80-ih godina.