Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica nogometaša iz standardne postave naše reprezentacije danas vladaju sportskim stranicama inozemnih tiskovina. Luka Modrić našao se među 50 najpoželjnijih u ovom prijelaznom roku, a Stipe Pletikosa i Vedran Ćorluka proglašeni su najboljima ili među najboljima, svaki u svojoj kategoriji.


Iako je ugledni engleski Times Luku Modrića smjestio na visoko peto mjesto među 50 najpoželjnijih nogometaša u ovom prijelaznom roku, članak izričito kaže da nogometaši nisu poredani nikakvim posebnim redoslijedom. No i Top 50 i društvo Ronaldinha, Drogbe i Lamparda, uz riječi hvalospjeva Timesova kolumnista, nova su potvrda činjenice da Europa luduje za najboljim hrvatskim nogometašem. 

Vezani članci Slika nije dostupna Pletikosa: 'Zbog poraza na Euru trebao sam emocionalnu obnovu u samostanu' Slika nije dostupna Mamić prodao Ćorluku!

Dodajmo tome kako nogometna web stranica Tribalfootball prenosi da Eduardo da Silva sve više lobira kod trenera "Topnika" Arsenea Wengera da kupi Luku. 

"On je odličan igrač. Mislim da u njegovoj generaciji nema igrača kao što je on", rekao je Eduardo.

Drugi današnji junak je Vedran Ćorluka, koji je proglašen za najboljeg igrača Premier lige u posljednja četiri, božićno-novogodišnja kola. Zbrojem egzaktnih brojčanih ocjena u pet engleskih nacionalnih tiskovina: The Sunu, Mirror-u, Daily Mailu, Timesu i Guardianu - Ćorluka je proglašen najboljim, i to ispred suigrača iz Manchester Cityja, Bugarina Martina Petrova. Popularni City četvrti je u Premiershipu u svojoj najboljoj sezoni u novijoj povijesti. 

I treći junak, bez posebnog redoslijeda, je prvi hrvatski čuvar mreže, Stipe Pletikosa, koji je u izboru svih ruskih sportskih novinara proglašen i najboljim vratarom i najboljim strancem ruske lige. U ukupnom poretku, Pletikosa je proglašen četvrtim nogometašem ruske lige. Bolji od njega samo su domaći reprezentativci: napadači Pavljučenko i Aršavin i veznjak Zirjanov.