Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić igrat će u Crvenoj skupini ATP Mastersa u Šangaju zajedno sa prvim tenisačem svijeta Rogerom Federerom, Davidom Nalbandianom i Andyem Roddickom.


Ljubičić će prvi dvoboj na stadionu Qui Zhong igrati sa Roddickom u nedjelju oko 22 sata po hrvatskome vremenu, nakon susreta prošlogodišnjih finalista Federera i Nalbandiana.

Vezani članci Slika nije dostupna Nadal ipak u Šangaju, Ančić ostaje rezerva Slika nije dostupna Mario Ančić sve bliže Mastersu

"Moglo je i bolje ispasti. Prvi meč igram s Roddickom i bit će to izravna borba za četvrto mjesto. Ako ja pobijedim vjerojatno ću sezonu okončati kao četvrti", kazao je Ljubičić. 

Prošle godine Ljubičić je također bio u skupini sa Federerom i Nalbandianom, te je osvojio treće mjesto i ostao bez polufinala.

Naš najbolji tenisač jedino protiv Nalbandiana ima pozitivan omjer pobjeda i poraza (3:2) u međusobnim dvobojima, dok protiv Federera ima 3:10, a protiv Roddicka 3:5.

U Plavoj skupini Mastersa, koja je puno lakša od Crvene, igrat će Rafael Nadal, Nikolaj Davidenko, Tommy Robredo i James Blake.

Mario Ančić je prva pričuva Mastersa i stječe pravo igranja samo u slučaju odustajanja bilo kojeg od osam najboljih tenisača svijeta.