Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Barca prošla, Inter ostao bez rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barcelona i Roma pridružili su se skupini od deset klubova koji su i prije zadnjeg kola osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka. To su Bayern, Liverpool, PSV Eindhoven, Valencia, Lyon, Real Madrida, Celtic, Milan, Inter i Chelsea. U susretima šest kola skupina E, F, G, H koji su na rasporedu u srijedu doznat ćemo preostala četiri putnika u drugi krug.

Engleski nogometni prvak Chelsea potvrdio je prvo mjesto u skupini A i plasman u osminu finala pobjedom u posljednjem kolu protiv Levskog iz Sofije 2:0.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimka tučnjave Intera i Valencije Slika nije dostupna Liga prvaka: Liverpool nadigrao Barcelonu

Pogotke za londonsku momčad postigli su Andrij Ševčenko (27) i Shaun Wright-Phillips (83).

I europski nogometni prvak Barcelona plasirao se u osminu finala nakon što je u susretu posljednjeg, šestog kola A skupine na Nou Campu porazio Werder 2:0.

Strijelci su bili Ronaldinho (13) i Gudjohnsen (18). U redovima Werdera, koji će natjecanje nastaviti u Kupu UEFA, u posljednjih 20 minuta nastupio je Ivan Klasnić, dok Jurica Vranješ nije ulazio u igru.

U susretu šestog kola B skupine Bayern i Inter su u Munchenu remizirali 1:1 čime je Bayern potvrdio prvo mjesto u skupini.

Strijelci su bili Makaay (62) za domaćine, te Vieira (90+1) za goste. Plasman u osminu finala izborio je i Inter, no talijanski klub nije uspio postaviti novi klupski rekorda po broju uzastopnih pobjeda. 

Inter je nanizao 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, što mu je zadnji put uspjelo davne 1909. godine. Inter je u prvenstvu pobijedio Livorno (4:1), Milan (4:3), Ascoli (2:0), Parmu (2:1), Regginu (1:0), Palermo (2:1) i Sienu (2:0), u Ligi prvaka su bili bolji od Spartaka (1:0) i Sportinga (1:0), a u Kupu od Messine (1:0, 4:0). Pobjednički niz prekinuo je večeras Bayern. 

Moskovski CSKA je u Lisabonu priredio veliko iznenađenje i pobjedom 3:1 protiv Sportinga izborio nastavak natjecanja u Kupu UEFA.

Sporting se ovim porazom oprostio od Europe. Pogotke za CSKA postigli su Roman Pavljučenko (7), Maksim Kaliničenko (16) i Denis Bojarintsev (89), dok je strijelac za Sporting bio Carlos Bueno (31). CSKA i Sporting su zaključili natjecanja sa po pet bodova, međutim CSKA je bolji u međusobnom skoru i osvojio je treće mjesto.

U susretu šestog kola C skupine Galatasaray je u Istanbulu pobijedio Liverpool 3:2, no usprkos pobjedi oprostio se od Europe, dok je Liverpool natjecanje po skupini zaključio na prvom mjestu.

Pogotke za tursku momčad postigli su Necati Ates (24), Okan Buruk (28) i Saša Ilić (79), dok je strijelac oba pogotka za "Redse" bio Robbie Fowler (22, 90). Hrvatski nogometaš Stjepan Tomas odradio je svih 90 minuta za Galatasaray. 

U susretu koji nije imamo nikakvu rezultatsku važnost Bordeaux je u dvoboju 6. kola C skupine u Eindhovenu pobijedio PSV 3:1.

Pogotke za francusku momčad postigli su Faubert (7), Dalmat (25) i Darcheville (37), dok je strijelac za PSV bio Alex (87). Nizozemci su i prije ove utakmice osigurali drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala, dok je Bordeaux osigurao nastavak natjecanja u Kupu UEFA.

U susretu šestog kola D skupine Roma je u Rimu pobijedila Valenciu 1:0 i osigurala drugo mjesto u skupini koje je vodi u osminu finala.

Strijelac jedinog pogotka bio je Panucci u 13. minuti. Španjolci su i prije gostovanja u Rimu osigurali prvo mjesto u skupini, pa su protiv Rome nastupili bez ponajboljih igrača (Canizares, Ayala, Baraja, Villa, Morientes, Angulo...) 

U susretu posljednjeg kola D skupine Olympiakos i Šahtar Donjeck su u Pireju odigrali 1:1.

Ovim rezultatom Šahtar je potvrdio treće mjesto i nastavak natjecanja u Kupu UEFA, dok se Grci opraštaju od Europe. Strijelci su bili Matuzalem (27) za goste, te Castillo (54) za Olympiakos. Šahtar je u 90. minuti ostao bez Razvana Rata koji je dobio crveni karton.

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u sastavu Šahtara, dok Stipe Pletikosa nije branio za Ukrajince kao niti Tomislav Butina za Grke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene