Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lance Armstrong u nedjelju trči maraton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni američki biciklist Lance Armstrong po prvi puta će se okušati kao maratonac na čuvenom newyorškom maratonu u nedjelju, a postavio je i cilj istrčati stazu za manje od tri sata kako bi skupio novac za borbu protiv raka.

Armstrong (35) nikad nije trčao maraton, dosad je najviše pretrčao 25 kilometara, no svejedno se nada rezultatu ispod tri sata. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlokobna poslastica Slatkiš popularan među djecom može izazvati rak? Neke zemlje zabranile su upotrebu sporne tvari Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj"

To vrijeme je lani postiglo svega 500-tinjak od ukupno 37000 trkača, a Armstrongu će pomoći i bivši maratonski prvak Alberto Salazar koji će cijelo vrijeme trčati uz sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea.

Nemam iluzija da će biti lako, čak nije bilo potrebno ni luđački
trenirati jer bi se sigurno ozlijedio. Ova utrka će biti čista borba moje volje, trčim da pomognem onima koji boluju od raka, bolesti koju sam i ja pobijedio, pa mi većeg motiva od toga ne treba. Sigurno će boljeti, no vjerujte da sam u životu sigurno prošao i bolnije događaje od trčanja na 42 i nešto kilometra, kazao je Armstrong listu USA Today.

Ukoliko Armstrong završi maraton, u Zakladu za borbu protiv raka bit će uplaćeno oko 600.000 USD.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene