Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ladić pozvao Rukavinu, Kalinića i Sharbinija za Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik mlade U-21 nogometne reprezentacije Hrvatske Dražen Ladić objavio je danas popis od 22 igrača za koje računa za predstojeće kvalifikacijske oglede za EP 2008 protiv Italije u Chietiu 12. listopada i Farskih otoka u Torshavnu 17. listopada.

"Čeka nas slijed od četiri uzastopne gostujuće utakmice, a prva protiv Talijana će biti najlakša jer nemamo što izgubiti, a motivacija je velika. Talijani, Grci i mi smo bili favoriti za prva dva mjesta prije početka natjecanja, no rasplet skupine govori i da Albanija, Farski otoci nisu za potcjenjivanje. Pobijedili smo Grke i Azerbejdžance, a izgubili od Albanije i upravo nas taj poraz dodatno motivira", kazao je Ladić, koji je opet pozvao i napadače Hajduka Nikola Kalinića i Antu Rukavinu, te igrača Rijeke Anaisa Sharbinija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Anas Sharbini mora platiti 100 000 kn zbog neodazivanja u reprezentaciju Slika nije dostupna Rukavini se zviždi čak i na Poljudu

"Svi dosadašnji izostanci poglavito Kalinića, a u nekim akcijama i Rukavine smatram kao opravdane i unatoč medijskim pisanjima ne želim na njihov slučaj gledati negativno. Kod Sharbinia je bio slučaj nepoštivanja discipline i naših regula", dodao je Ladić.

Koliko u Hrvatskome nogometnome savezu ozbiljno shvaćaju utakmicu sa Talijanima svjedoči i podatak da će reprezentacija putovati u Chieti charter-letom, što dosad nije bila praksa za U-21.

Ladić je pozvao sljedeće igrače: Vargić (Osijek), Ježina (Zadar), Santini (Moslavina), Vida (Osijek), Prahić (Varteks), Pamić (Rijeka), Jajalo (Slaven Belupo), Ipša (Energie), Lovren (Inter Zaprešić), Baković (Rijeka), Dinjar (Osijek), Duspara (Lučko), Bošnjak (Drava Ptuj), Iličević (Bochum), Sharbini (Rijeka), Bušić (Dinamo Kijev), Kukec (Inter Zaprešić), Rukavina i Kalinić (Hajduk), Kerić (Cibalia), Tadić (Dinamo) i Džidić (Zrinjski Mostar).

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić osvrnuo se na "slučaj Zdravka Mamića", inače člana Izvršnog odbora HNS-a, kazavši da će se Savez očitovati moguće i na sljedećoj sjednici IO-a kada, kako je rekao, temeljito prouče sve relevantne dokumente.

Srebrić je novinare obavijestio novinare i da će 10. listopada u radni posjet Zagrebu i HNS-u stići novi glavni tajnik UEFE David Taylor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene