Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska poražena od Mađarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vaterpolo reprezentacija poražena je u svom drugom nastupu na EP-u Beogradu. Nakon poraza od Italije u petak, dan kasnije bolji od Barakuda bili su vaterpolisti Mađarske 16-11 (4-3, 3-4, 5-1, 4-3).

Iako je Hrvatska odlično parirala u prvome dijelu utakmice objektivno jačoj reprezentaciji Mađarske, "crna rupa" u trećoj četvrtini u kojoj je Mađarska napravila seriju 5-0 označila je kraj nadanja da bi Hrvatska mogla napraviti iznenađenje u Beogradu. 

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

U prvoj četvrtini utakmice svjedočili smo poprilično izjednačenoj igri. U redovima naše reprezentacije isticao se Miho Bošković koji je autor prva tri pogotka na u mreži vratara Mađarske. Kod rezultata 3-3, krajem prve četvrtine, Hrvatska je imala priliku povesti, ali nije iskoristila igrača više. Mađarska se obranila i udarcem iz daljine dolaze u novo vodstvo.

Mađarska je krenula prva u napad u drugoj četvrtini. Nakon prekršaja našeg sidruna, Mađari iz peterca povećavaju prednost na samom početku druge četvrtine, a nakon neiskorištene polukontre naše reprezentacije Mađarska postiže svoj šesti pogodak na utakmici i dolazi do najveće prednosti u dotadašnjem dijelu utakmice.

Hrvatska se vraća u igru nakon što je Ratko Štritof smanjio na 6-4, a potom Teo Đogaš sa dva gola, od kojih je posebno bio dojmljiv onaj za 6-5 jer je sa gotovo 12 metara matirao vratara Mađarske, vraća utakmicu u rezultatski egal.

Do kraja četvrtine obje momčadi postižu po gol i završavaju prvi dio utakmice rezultatom 7-7.

Izbornik Rudić je drugi dio utakmice započeo sa izmjenom na vratima. Umjesto Pavića u igru je ušao Volarević. Bio je to logičan potez s obzirom da je većina golova u prvome dijelu postignuta udarcima s distance.

U trećoj četvrtini slijedio je rezultatski potop naše reprezentacije. U seriji 5-0 Mađarska odlazi na 12-7. Hrvatska je izgledala bezidejno u napadu, a Mađarima je ulazio u mrežu gotovo svaki udarac koji su uputili prema Volareviću.

Crnu seriju prekida Pavo Marković nešto više od minutu prije kraja treće četvrtine.

U posljednjoj četvrtini dominacija Mađarske se nastavila. Sa neviđenom lakoćom su koristili ponuđene prilike i agresivnom igrom, kako u obrani tako i u napadu, do kraja utakmice postigli četiri pogodaka za konačnih 16-11.

Sljedeći nastup Hrvatska ima protiv Grčke. Taj susret na rasporedu je u nedjelju u 17.15 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene