Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neriješeno s Norveškom, Hrvatska izborila polufinale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odlučnoj utakmici za ulazak u polufinale Europskog prvenstva u rukometu, hrvatski su rukometaši u stavangerskom Idrettshallu s Norveškom odigrali 23:23 i tako izborili ulazak među četiri najbolje europske reprezentacije.

Hrvatska je na kraju utakmice bila na rubu pobjede. U posljednjoj minuti susreta Ivano Balić, inače ponovno junak utakmice, zabio je pogodak za vodstvo 23:22 i činilo se da tada može početi slavlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EP plivanje: Sanja Jovanović i Ivan Tolić u polufinalu Slika nije dostupna EP: Imprić izborio polufinale na 200m mješovito

Ipak, ubrzo nakon toga Norvežani su izjednačili, no već je bilo prekasno - vremena za još jedan gol nije bilo, a Hrvatskoj je i bod bio dovoljan za polufinale.

Bila je to teška utakmica bez ljepote, vodila se prava borba na terenu. A naš najbolji igrač ponovno je bio veličanstveni Ivano Balić s osam pogodaka, na čijim su krilima Pakleni došli do kruga četiri najbolje reprezentacije.

Blaženko Lacković je, pak, 'vukao' reprezentaciju kada to ni Balić nije mogao, a važan obol dao je i Mirko Alilović koji je opet pružio odličnu partiju na golu.

Utakmica, čiji je najveći dio obilježila slaba realizacija hrvatskog napada, kako iz igre tako i sa sedam metara, ipak je završila pobjedom naše reprezentacije zahvaljujući golovima Ivana Balića I Obrana Mirka Alilovića.

U hrvatskim redovima najefikasniji je bio Balić s osam golova, dok je Alilović imao deset obrana. Među Norvežanima, najviše pogodaka su imali Frode Hagen i Kjetil Strand s po 5 pogodaka.

Osim Hrvatske, polufinale u prvoj skupini izborila je Danska. U drugoj skupini polufinale su izborili Francuska i Njemačka.

Hrvatska igra s Francuskom u subotu.

U prvom poluvremenu i Hrvatska i Norveška su imali slabu realizaciju napada, dok su Norvežani ipak bili malo uspješniji. Norveški vratar Ege bio je nešto uspješniji od Somića koji je počeo utakmicu, ali i Alilovića koji ga je zamijenio. I dok je Hrvatska imala dosta problema s realizacijom napada, obrana joj je bila dosta dobra.

Hrvatska je prvo poluvrijeme završila s 10 pogodaka od 19 udaraca na norveški gol.

Najveći problem je iz norveških redova predstavljao Hagen koji je imao pet pogodaka od osam pokušaja u prvom poluvremenu. Hrvatsku je u igri u prvom poluvremenu držao Blaženko Lacković.

Minutu do kraja hrvatska je imala dva igrača manje i gubila je dva razlike, ali se uspjela sačuvati od povećanja razlike, tako da je zahvaljujući obrani Alilovića i golu Lackovića došla na gol razlike na kraju utakmice.

Drugo poluvrijeme, obilježeno također s mali brojem pogodaka, ipak je bilo malo drugačije. Uz dibru obranu, Hrvatska nije dopuštala Norvežanima da povećaju razliku, koja je bila najviše dva gola. A onda se i realizacija malo popravila, pa je hrvatska realizacija u 43. minuti stigla do prvog izjednačenja od početka utakmice, a u 47. minuti i do prvog vodstva (18:17).

Nakon toga, Norvežani više nisu poveli, nego su nas stizali. Mirko Alilović je ušao u seriju dobrih obrana tako da ih je na kraju utakmice sakupio 10. Norveški vratar je bio nešto bolji, imao je čak 14 obrana. Odgovornost za realizaciju napada na sebe je preuzeo Ivano Balić koji je na kraju sakupio 9 pogodaka.

Iako je Hrvastka vodila dva razlike tri minute prije kraja, nakon
dva promašaja Norvežani su došli do izjednačenja. Balić je tada u 59. minuti bez pretjerano razmišljanja u napadu pucao na gol i pogodio za vodstvo 23:22! No i Norvežani su tada realizirali napad i izjednačili na 23:23, ali to je bio konačni rezultat utakmice.

Dvorana: Idrettshall, Stavanger

Suci: Vicente Breto (Špa), Jose Antonio Huelin (Špa)

Hrvatska: Somić, Alilović, Kaleb (3), Sulić, Balić (9), Duvnjak (1), Lacković (5), Vori, Dominiković, Horvat, Špoljarić, Metličić (3), Valčić (1), Ćupić (1)

Norveška: Ege, Solberg (4), Hagen (5), Strand (5), Myrhol (1), Lund, Tvedten, Erevik, Lauritzen, Kjelling, Jorgensen, Jensen, Skoglund (3), Skjarvold (5)

Hrvatska reprezentacija će u subotu polufinalnu utakmicu Europskog rukometnog prvenstva u Norveškoj igrati u 15,30 sati protiv Francuske u Lillehammeru.

Utakmica za 5. mjesto:

(13,00 sati) Norveška - Švedska

Polufinale:

(15,30 sati) HRVATSKA - Francuska

(18,00 sati) Danska - Njemačka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene