Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eto'o razočaran Rijkaardom i Ronaldinhom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barcin napadač Samuel Eto'o povrijeđen je izjavama trenera Franka Rijkaarda i Nizozemca opisuje kao 'lošu osobu' jer je nakon nedjeljne utakmice insinuirao da Kamerunac nije želio ući u igru. Kritika nije pošteđen ni kolega Ronaldinho.

"Gospodin Rijkaard je taj koji je rekao to što je rekao. On je taj s kojim trebate razgovarati. No, nije bilo pošteno reći novinarima da je Eto'o odbio igrati", rekao je Eto'o. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Chelsea, Manchester i Liverpool u lovu na Eto'a Slika nije dostupna Eto'o: Ne povlačim niti jednu riječ

Kamerunac navodno nije želio napustiti klupu nakon što mu je asistent trenera Eusebio Sacristan gotovo pred sam kraj utakmice protiv Racinga (koju je Barca dobila s 2:0) rekao da se pripremi za ulazak u igru. (navodno se zagrijavao od 69. minute). 

Rijkaard je, vidno iznerviran, na press konferenciji nakon utakmice izjavio da je napadačevo ponašanje "sramotno". 

"Mislim da je to sramotno jer svaka minuta, svaki trenutak može biti važan. Još nisam razgovarao s njim, ali ja sam uvijek spreman na razgovor", rekao je Rijkaard nakon utakmice. 

Od Eto'a, koji je već ranije imao problema zbog pomanjkanja komunikacije, očekivala se isprika i objašnjenje na treningu u ponedjeljak, no on se nije pojavio na travnjaku, iako je bio u prostorijama kluba, navodno zbog bolova u koljenu, piše El Pais. 

I dok se nagađalo hoće li Eto'o po kazni propustiti utakmicu s Valencijom iduće nedjelje, oglasio se predsjednik Barce Joan Laporta koji smatra da to nije potrebno. 

"Kada porazgovara s Frankom sve će se nesuglasice riješiti. Rijkaard je majstor kada se radi o takvoj vrsti problema", izjavio je Laporta koji je s Eto'om razgovarao u ponedjeljak. 

Laporta je demantirao da je Kamerunac odbio igrati u nedjelju. Radilo se, rekao je, o drugim problemima. 

"Njegovo koljeno treba vremena da se zagrije, a nije ga bilo dovoljno. Donio je odluku da će radije biti oprezan. Nije učinio ništa neprikladno niti loše. Nema govora o tome da je Samuel odbio igrati za Barcelonu. On je taj koji je patio četiri mjeseca i koji treba igarti i davati golove. I mi moramo biti uz njega", izjavio je Laporta za Marcu. 

Eto'a je razočarao i Ronaldinho, (stijelac oba gola protiv Racinga), koji je nakon utakmice izjavio da bi Kamerunac trebao biti obzirniji prema suigračima i misliti prvenstveno na momčad. No sve, rekao je Ronaldinho, ovisi o igraču i o situaciji. 

"Ako suigrač misli da trebaš više misliti na momčad, onda je i on taj koji treba više misliti na momčad. Ja uvijek prvo mislim na momčad, a tek onda na novac. I zato me to jako zasmetalo. Nikome ništa ne želim objašnjavti, samo klubu, ako me pitaju", rekao je Eto'o. 

Napadač je 'nastavio obranu' uz tvrdnje da se u Barci 'vodi rat' između dvije grupe igrača. 

"Našao sam se usred rata koji uopće nije moj. Jedna je grupa predsjednikova, a jedna pripada drugoj osobi. I ta druga su ti koji su zabrinuti. Jer moja ozljeda neće trajati čitav život", dodao je. 

Kao druga osoba u medijima se spominje Sandro Rosell, bivši potpredsjednik kluba koji je dao ostavku u lipnju 2005. nakon svađe s Laportom. Njihov je sukob dugo bio javna tajna, a razlog to što je Laporta radije slušao savjete bivšeg trenera Johana Cruyffa nego savjete potpredsjednika kluba. 

Ipak, Eto'ovi komentari su po prvi puta dali naslutiti da se svađa Laporte i Rosella proteže čak do svlačionice. Rosell je inače, u klub doveo tzv. Južnoamerički kontigent, igrače poput Ronaldinha i Decoa. 

"Kada mi je bio šef, nikada me nije ni pozdravio, a sada me napada s leđa. To ne može biti dobra osoba", smatra Kamerunac. 

Na optužbe je reagirao I Rosell. "Samuel prolazi kroz teško razdoblje. Vjerujem da je to njegov način da se oslobodi napetosti", rekao je Rosell. 

Najbolji strijelac La Lige 2005./2006. se tek nedavno vratio s četveromjesečne pauze zbog teške ozljede desnog koljena koju je 'zaradio' na utakmici Lige prvaka protiv Werdera iz Bremena.
 
26-godišnji napadač prvi je puta nakon povratka na teren u igru ušao 4. veljače i to 5 minuta prije kraja utakmice s Osasunom, pa je vjerojatno smatrao da je ove nedjelje zaslužio više vremena na terenu. 

Barcelonin vratar Victor Valdes smatra da Eto'o mora biti strpljiviji. 

"On ima jaku osobnost i veliku volju za igrom, pa je to i razumljivo. Ali mora shvatiti da neke stavri moraju ići polako. Jedini koji može objasniti što se u stvari dogodilo je Samuel. Mora razgovarati s trenerom i objasniti mu. A što se mene tiče, važno mi je samo da se brzo oporavi jer ga trebamo, za mene je on najbolji napadač na svijetu", rekao je Valdes. 

Nesporazumi s Eto'om Barci nisu došli u najboljem trenutku. Idući tjedan klub nastavlja braniti titulu prvaka Europe u susretu s Liverpoolom. U planu je i zadržati titulu prvaka Španjolske te osvojiti Copa del Rey prvi puta nakon 1998. Za sada imaju tri boda prednosti u prvenstvu. 

Otkako je 2004. stigao iz Mallorce, Eto'o je za Barcelonu postigao čak 68 golova. Izabran je za najboljeg igrača Afrike čak 3 puta, a 2005. je završio na trećem mjestu FIFA-ine liste najboljih nogotaša na svijetu. 

U svibnju 2005. Španjolski nogometni savez kaznio ga je s 12.000 eura zbog vrijeđanja Reala iz Madrida tijekom slavlja koje je Barcelona organizirala nakon što je postala prvak Španjolske. 

Prije godinu dana, zaprijetio je da će napustiti teren tijekom utakmice sa Zaragozom jer su ga domaći navijači vrijeđali na rasnoj osnovi. 

U međuvremenu, čini se da će talijanski Juventus pokušati iskoristiti nezadovoljstvo Kamerunca. Navodno se već nalazi na klupskoj listi poželjnih napadača. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene