Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP kvalifikacije: Talijani moraju na pobjedu, Francuzima dosta bod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najzanimljivijih utakmica subotnjeg programa kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine svakako je ogled Italije i Francuske koji će se igrati na milanskom San Siru.

Finalisti posljednjeg Svjetskog prvenstva nalaze se na prve dvije pozicije u skupini B i najveći su kandidati za plasman na završnicu EP-a. Tricolori vode sa 18 bodova, dok su Azzurri stepenicu niže sa 16 bodova. Međutim, njihove pozicije još uvijek ugrožavaju Škotska (15) i Ukrajina (12).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP 2010: Povratak Vieire i Riberyja u Tricolore Slika nije dostupna Domenech izostavio Cissea, Flaminia, Mexesa i Ben Arfu

U taboru svjetskih prvaka su svjesni kako moraju pobijediti Francuze ukoliko žele ostati u igri za jednu od prve dvije pozicije koje vode u Austriju i Švicarsku.

"Nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Pobjeda je imperativ," poručio je talijanski izbornik Roberto Donadoni. U njihovom prvom susretu u kvalifikacijama Francuzi su slavili 3:1, a svjetski prvaci sada najavljuju osvetu.

"Uzvratit ćemo Francuzima istom mjestom," dodao je Donadoni koji ne može računati na ozlijeđene Marca Materazzija i Lucu Tonija.

U suparničkim redovima nemaju previše briga s ozljedama, no svjetskim doprvacima najveći problem predstavlja što će izbornik Raymond Domenech neće smjeti sjediti na klupi. Domenech je suspendiran na jednu utakmicu zbog "komentara kojima se ogriješio o pravilnik UEFE". 

Francuski strateg se početkom kolovoza u listu Le Parisien s prezirom osvrnuo na prošlogodišnja zbivanja u talijanskom nogometu, te izjavio "Znam za utakmicu mladih reprezentacija između Francuske i Italije iz 1999. godine u kojoj su Talijani kupili suca", rekao je aktualni francuski izbornik i potom požalio, jer je osim novčane kazne od 10.000 švicarskih franaka suspendiran na jednu utakmicu.

"Talijanima igra samo pobjeda. Nama je dovoljan i bod i vjerujem kako ćemo ga i osvojiti," kazao je veznjak Bayerna Franck Ribery. U posljednjih 8 međusobnih susreta Francuzi su bez poraza, a zadnji poraz na talijanskom tlu upisali su 1962. godine u prijateljskom susretu igranom u Firenzi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene