Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanski premijer Sali Berisha nazvao je nogometnu reprezentaciju "mafijaškom skupinom" dok je ministar kulture optužio predsjednika Nacionalnog nogometnog saveza da je "prodao" dvije utakmice u sklopu kvalifikacija za Euro 2008.


U pismu upućenom UEFA-i prošli mjesec, a koje je objavljeno početkom ovog tjedna, albanski ministar kulture Ylli Pango pozvao je UEFA-u da istraži "jasnu sumnju da je obje utakmice mogao prodati predsjednik albanskog Nacionalnog nogometnog saveza".

Vezani članci 10. sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura - 4 Novi sastanak Nacionalnog vijeća za euro: "Može se očekivati i veći porast plaća..." Zoran Milanović Milanović bocnuo Srbiju zbog Tesle na kovanicama eura: "Boris je požrtvovno išao čelom tamo gdje se Milorad ne usudi čizmom"

"To je jasan dokaz da on koristi nacionalnu nogometnu reprezentaciju za vlastite interese, vrijeđajući pritom osjećaje navijača i obožavatelja", stoji u pismu kojeg je Pango poslao UEFA-i.

"Zato pozivam UEFA-u da istraži obje utakmice", dodao je ministar.

Albanija je izgubila 4:2 na domaćem terenu od Bjelorusije i 6:1 u gostima od Rumunjske u zadnje dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2008. Izbornik Otto Barić je podnio ostavku nakon tog neuspjeha.

Pangovo pismo objavljeno je nakon što je premijer Sali Berisha
izjavio da je reprezentacija nanijela sramotu Albancima.

"To je mafijaška skupina koja gazi nacionalnu zastavu", kazao je
Berisha.

Armando Duka, predsjednik nogometnog saveza brat je ministra
poljoprivrede u socijalističkoj vladi koju je Berisha svrgnuo u lipnju 2005.

Arben Bici, glavni tajnik saveza, izjavio je da pozdravlja istragu te
je pozvao vladu da objavi dokaze o namještanju utakmica.