Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eduardo uspješno operiran, oporavak bi se mogao produljiti i na godinu dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Operacija je uspješno prošla, a već za par tjedana Eduardo da Silva bi mogao početi sa fizikalnom terapijom. Na internetskoj stranici HNS-a objavljeno je zapažanje liječnika hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zorana Bahtijarevića, koji je kontaktirao sa liječnikom koji je operirao Eduarda.

Start je bio tako brutalan da niti TV-kuće nisu htjele pustiti snimku, a šokirano medicinsko osoblje moralo je čak ispirati krv sa terena. "Riječ je o otvorenom iščašenju gležnja pri čemu je došlo do puknuća fibule (lisna kost), dok tibija (goljenična kost) nije slomljena. Najveća oštećenja su zapravo pretrpili ligamenti gležnja. Čuo sam se sa liječnikom koji je operirao Dudua i što se tiče same operacije ona je prema njegovim rječima prošla iznimno dobro. Jako je zadovoljan, postignuta je anatomska rekonstrukcija i optimističan je glede Duduova oporavka", rekao je dr. Zoran Bahtijarević. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eduardo: Donjeck me strašno podsjeća na Zagreb Slika nije dostupna Wenger tuguje za Eduardom...

Liječnik hrvatske reprezentacije bio je u stalnoj vezi sa izbornikom Slavenom Bilićem, a razgovarao je i sa Eduardom.

"Dudu je također dobro, kaže da ga ne boli. Bit će danas prebačen u London gdje će se proces rehabilitacije nastaviti. Već za par tjedana počet će sa fizikalnom terapijom", napomenuo je dr. Bahtijarević.

>> Deseci tisuća navijača peticijom traže doživotnu zabranu igranja za Taylora

>> Ozljeda Eduarda je teška, ali stanje je bolje nego se očekivalo

>> 'Tayloru treba zabraniti igrati nogomet, bio je to najbrutalniji start koji sam ikada vidio!'

>> Bilić: 'Dudu mi je kao sin i bitno je da bude dobro'

>> Ćorluka: 'Svi su u šoku!'

>> Detaljna kronologija karijere Eduarda da Silve

>> Birmingham City - Arsenal 2:2 


Na našega reprezentativca je već u u trećoj minuti grubo startao branič Birminghama Martin Taylor slomivši mu lijevu noge i dobivši izravni crveni karton.

Eduardu je pružena pomoć na terenu prije nego što je iznesen na nosilima i odmah prebačen u bolnicu vozilom hitne pomoći.

Dok je Eduardo s maskom za kisik ležao na travnjaku, izrazi lica njegovih suigrača svjedočili su o težini ozljede. Cesc Fabregas se, nakon što je vidio Da Silvinu nogu, sa suzama u očima okrenuo i uhvatio za glavu. Slične su bile reakcije i ostalih igrača.

Cijeli stadion digao se na noge i dugim pljeskom pozdravio hrvatskog reprezentativca koji je na nosilima napustio travnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene