Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo se oprostio od Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski nogometni prvak Dinamo nije uspio ostvariti pobjedu od dva pogotka razlike protiv Rennesa i oprostio se od Europe. U posljednjem susretu D skupine Kupa UEFA "Modri" su na stadion Route de Lorient odigrali 1:1 (0:0).

Ovaj rezultat nije pomogao niti francuskom sastavu, pa se HSV-u i Baselu iz ove skupine u 16-ini finala pridružio norveški Brann, dok su Dinamo i Rennes zaključili svoj europski put za ovu sezonu.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

RENNES: Pouplin - Fanni, Hansson, Mensah, Sorlin - Cheyrou, Mbia - Leroy (od 65. Kembo), Pagis, Wiltord (od 65. Thomert) - Briand (od 76. Moreira). Trener: Guy Lecombe

DINAMO: Koch - Čale (od 88. Šokota), Carlos, Drpić, Etto - Pokrivač, Vukojević - Modrić, Mandžukić, Sammir (od 65. Guela) - Tadić (od 76. Balaban). Trener: Branko Ivanković

Dinamo je odigrao još jednu dobru europsku utakmicu, no nažalost ponovo nije iskoristio brojne prilike i proljeće u Europi i dalje ostaje samo san. Nakon ždrijeba činilo se kako će Dinamo bez problema preskočiti skupinu, no na koncu je uspio osvojiti tek dva mršava boda, što nije bilo dovoljno za plasman među prva tri mjesta koja su vodila dalje.

Dinamo je u Francusku doputovao s jasnim ciljem. Svaka pobjeda s najmanje dva pogotka razlike vodila je u 16-inu finala. Hrvatski prvak je odlično otvorio susret. 

"Modri" su od prve minute jurnuli po pogodak i agresivnom igrom pritiskali domaćine. Dinamo je dominirao i već u prvih 10 minuta uputio je pet udaraca prema vratima Pouplina. 

Nažalost, dominacija hrvatskog prvaka nije donijela i pogodak u prvom poluvremenu. Jedinu ozbiljniju akciju domaćin je imao u 45. minuti, kada je Koch obranio udarac Wiltorda. Dinamo je hrabrom i otvorenom igrao nastavio i u nastavku utakmice i nagrada je uslijedila u 56. minuti kada je Vukojević nakon sjajne akcije na asistenciju Mandžukića zatresao mrežu francuskog vratara. 

U tim trenucima Dinamu je za prolazak trebao još jedan pogodak i sasvim očekivano "modri" su krenuli u još otvoreniju igru. Branko Ivanković je iz igre izvadio umornog Sammira i umjesto njega u igru je ušao Guela, a vrlo brzo je
osvježio napad Balabanom koji je zamijenio Tadića. 

U posljednjih 15 minuta obje su momčadi krenule po pogodak, Dinamo drugi, a domaćin po gol koji bi ga spasio poraza. Nažalost, Dinamo je svoje prilike prokockao, dok je Rennes ipak ugurao loptu u mrežu hrvatske momčadi. 

Kada je Carlos srušio Moreiru u 87. minuti, a sudac dosudio
jedanaesterac činilo se kako je sve gotovo. No Koch je obranio udarac Cheyroua i produžio nade gostiju. Ipak samo nakratko jer je Mbia dvije minute kasnije uspio svladati njemačkog vratar i srušiti sve Dinamo snove o europskom proljeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene