Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Deschamps i Houllier samo mijenjaju mjesta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sasvim je sigurno da će na kraju sezone Gerard Houllier napustiti francuski Lyon, a Didier Deschamps Juventus, no pojavile su se spekulacije da bi njih dvojica mogli samo zamijeniti klubove, iako za te poslove ima i drugih kandidata poput Marcella Lippija, Fabia Capella i Alaina Perrina.

Trener francuskog prvaka Olympiqua iz Lyona Gerard Houllier zamolio predsjednika kluba Jean-Michela Aulasa da ga oslobodi svih obveza u klubu jer na kraju sezone napušta  klub iako mu postojeći ugovor vrijedi do 2008.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Perrin novi trener Lyona? Slika nije dostupna Lippi odbio Juventus

"Mislim da sam u Lyonu puno postigao, no došli smo do točke kada bih se trebao obvezati na još 3 godine. Mislim da je bolje otići sada uz mnoštvo pozitivnih stvari, nego ostati", rekao je Houllier te dodao da za sada neće ići u neki drugi klub, posebice ne francuski. 

No, engleski mediji pišu kako je bivši trener Liverpoola  spreman za povratak u Premier ligu, točnije u Manchester City, a talijanski da će ga direktor Juventusa Jean Claude Blanc dovesti kao zamjenu za Didiera Deschampsa.

S druge strane, Deschamps je nakon iznenadne objave da će napustiti Juventus unatoč činjenici da je torinski klub uspio vratiti u Seriju A ,ipak objavio razloge takove odluke. 

>> Prodaje se Juventus?

"Trener treba mirno i bezbrižno okruženje, a na kraju je došlo do toga da je u Juventusu bilo nemoguće raditi", rekao je Deschamps koji je u petak, nakon pobjede nad Mantovom  napustio stadion bez obraćanja novinarima. 

"Imao sam vrlo tešku sezonu unatoč izvrsnim rezultatima koje smo postigli. Analizirao sam cijelu situaciju i odlučio dati ostavku. Nije bio problem u tome što sam htio odlučivati o svemu, bilo je tu dosta toga. Samo sam želio znati kako ćemo se organizirati iduće sezone za koju sam pretpostavljao da će biti teška. Ipak, sretan sam i ponosan što sam Juve vratio u nogometnu elitu i osjećam da sam na neki način vratio klubu ono što je on meni pružio kada sam tu bio igrač", rekao je Deschamps, no nije želio odgovoriti na pitanje ima li njegov odlazak ikakve veze s preuzimanjem posla Gerarda Houlliera u Lyonu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene