Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi engleski izbornik Fabio Capello je u Italiji pod istragom zbog sumnje u utaju poreza u vrijeme dok je bio trener Juventusa, prenose engleski mediji.


Istraga se odnosi na period između 2004. i 2006. dok je 61-godišnji Talijan trenirao torinski klub i povezana je sa skandalom koji je prije dvije godine potresao talijanski nogomet.  

Vezani članci Porezna uprava - 3 Uskoro istječe rok za prijavu povrata poreza: Jedna skupina ove godine ima posebna prava Blagajna, ilustracija Zastupnice traže smanjenje poreza za ženske higijenske potrepštine. Pitali smo njihove muške kolege podržavaju li ih: "Malo mi je neugodno"

Podsjetimo, Juve je 2006. izbačen iz Serie A i Seriu B nakon što se pokazalo da su namještali utakmice i podmićivali suce. 

Web izdanje talijanskog Il Giornalea prenosi kako tužiteljstvo istražuje ne samo Capella već i njegove sinove Pierfilippa i Edoarda. Il Giornale piše da vlasti istražuju sponzorske isplate Capellu preko obiteljske zaklade koja je registrirana u Guernseyu i tvrtke Sport 3000 sa sjedištem u Luxumburgu.

O kojoj se točno količini novca radi nije poznato, no istragu navodno već mjesecima u velikoj tajnosti vodi torinski tužitelj Raffaele Guariniello, koji je i 90-ih istraživao Juventus, no tada vezano uz doping igrača.

"To u biti nije istraga, tek provjeravanje činjenica vezanih za financije. U Italiji se to stalno događa i jedini razlog što je to vijest jest taj da je moj otac novi izbornik Engleske. To je dio istrage o Juventusu i nema nikakve direktne veze s mojim ocem", rekao je Fabiov sin Pierfilippo iako talijanski list piše da bi se istraga mogla proširiti i na Capellove poslove u Milanu i Romi.  

Ovo nije prvi put da je Capello na meti talijanskog tužiteljstva. 2003. se izvukao samo s kaznom od 3.000 eura nakon što je dokazano da je prijavio krivo prebivalište. Tvrdio je da živi u stanu u Campione D’Italia u Švicarskoj, no tijekom saslušanja je ipak priznao da se ne može sjetiti ni adrese.