Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka Vlašić spremna za početak 'Zlatne lige'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uvodne dvije pobjede i postavljanje najboljih ovogodišnjih svjetskih dostignuća iz Dohe (203 cm) i Splita (201 cm), sezona na otvorenom se zahuktava za svjetsku prvakinju u skoku uvis Blanku Vlašić. Sutra će nastupiti na Olimpijskom stadionu u Berlinu na prvom iz serije mitinga Zlatne lige.

Na najprestižnije atletsko natjecanje u "World athletics touru" ove godine je izmijenilo redoslijed, te je Berlin, koji je u prošlogodišnjem izdanju bio posljednji ove je sezone prvi u nizu. Velebni stadion mogao bi posjetom potući prošlogodišnji rekord kada ga je ispunilo 70.253 gledatelja sa plaćenom ulaznicom, jer je dva dana prije ovogodišnjeg mitinga prodano 65.000 ulaznica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada nagradila Blanku Vlašić za osvojenu zlatnu medalju Slika nije dostupna Blanka Vlašić svjetska dvoranska prvakinja!

Našoj rekorderki će se u nedjelju s početkom u 14.40 sati suprotstaviti odabrano društvo među kojim se ističu dvostruka prvakinja Europe Tia Hellebaut, vceprvakinje svijeta iz Osake Talijanka Antoneta Di Martino i Ruskinja Ana Čičerova, a maksimalnu podršku zasigurno će dobiti domaća skakačica Ariana Fridrich koja je ove zime probila granicu od dva metra.

Podsjetimo se da je na prvom prošlogodišnjem izdanju Zlatne lige u Oslu Blanka prvi i jedini put poražena tijekom prošlogodišnje sezone, što joj je odnijelo učešće u podjeli "jack pota". Od tada u 24 natjecanja ima isto toliko pobjeda.

Spremna je, mirna i fokusirana, da ni rani početak natjecanja niti 30 stupnjeva, koliko se očekuje u Berlinu, ne omete njezin pobjednički niz i skokove preko dva metra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene