Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Thaksin Shinawatra, bivši tajlandski premijer, uputio je službenu ponudu za kupnju engleskog prvoligaša Manchester Citya, navode engleski mediji.


Tajlanđanin je preko svojih odvjetnika ponudio 197.5 milijuna dolara za klub, koji je ove sezonu završio u sredini ljestvice.

Vezani članci Albina I premijer Plenković se oglasio nakon ispadanja Albine s Eurosonga, pogledajte kako je komentirao situaciju! Princeza Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi (Foto: DPA/PIXSELL) Presedan u Tajlandu: Princeza kandidatkinja za premijerku

Thaksin živi izvan Tajlanda od vojnog puča u rujnu, a neki
tajlandski listovi već su objavili kako je Manchester City praktički
već kupljen jer je postignut dogovor koji zadovoljava sve strane. 

Novac nije bio problem budući da je Thaksin milijarder koji se
obogatio u telekomunikacijama, a određeni mediji navode da će
Tajlanđanin, koji živi u Londonu i vrijeme provodi igrajući golf po
Aziji, postati klupski predsjednik koji će otpustiti sadašnjeg trenera Stuarta Pearcea i postaviti bivšeg trenera Valencie i Chelseaa Talijana Claudia Ranieria. 

U Izvršni odbor Manchester Citya ući će četiri tajlandska poslovnjaka, a nekoliko će tajlandskih reprezentativaca doći igrati za pričuvnu postavu Citya.

Thaksin je prije tri godine neuspješno pokušao kupiti Liverpool za 120 milijuna dolara, a u rodnom Tajlandu je protiv njega nedavno podignuta optužnica za korupciju iz vremena kada je bio premijer.