Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ančić: Za mene je pobjeda što sam u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Za mene je pobjeda što uopće igram u Zagrebu nakon duge stanke zbog bolesti i s obzirom da do sinoć nisam znao mogu li uopće i kako servirati", kazao je nakon pobjede u 1. kolu PBZ Zagreb Indoors turnira Mario Ančić, koji se tako pridružio Ivanu Ljubičiću, Lovri Zovku, Roku Karanušiću i Marinu Čiliću, koji su također izborili nastup u 2. kolu.

Ančić je u dva tie-breaka svladao Francuza Nicolasa Mahuta, dok je prvi nositelj turnira Ljubičić bio bolji od Latvijca Ernesta Gulbisa sa 6:3, 7:6.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ITF kaznio Hrvatsku zbog prebrze podloge protiv Brazila! Slika nije dostupna ATP lista: Ljubičić, Ančić i Čilić napredovali za jedno mjesto

"Očekivao sam i puno teži meč, budući da se s Mahutom znam jako dobro još iz juniorskih dana. Mahut je nezgodan jer izlazi na mrežu i sa drugim servisom, poeni su bili kratki i možda mi je to odgovaralo. S obzirom na moje zdravstveno stanje ni sam nisam znao koliko mogu pružiti, no očito je da sam se jako zaželio igranja u Zagrebu", kazao je Ančić kojeg u 2. kolu čeka dvoboj sa Nijemcem Denisom Gremelmayerom.

Ljubičić je protiv mladog Gulbisa još jednom pokazao koliko voli igrati u Zagrebu.

"Prošlo je sjajno i nije nevažno što sam prošao u dva seta jer je ovo specifičan turnir na kojem će se morati igrati svaki dan. U početku baš i nije bilo dobro jer sam stavio pogrešne, premekane žice na reket, ali sam se brzo priviknuo. Podloga mi odgovara puno više od prijašnjih, lopta visoko odskače", kazao je Ljubičić kojeg u 2. kolu čeka dvoboj sa Lovrom Zovkom.

"Bit će to vrlo zanimljiv dvoboj. Jako mi je drago zbog Lovre što se probio u 2. kolo, te što je konačno uspio sve posložiti i naći motivacije za vrhunske igre i u pojedinačnoj konkurenciji", kazao je Ljubičić o Zovku.

Turnir u Zagrebu nastavlja se sutra susretima 2. kola i to svih osam dvoboja, budući da zbog rukometne Lige prvaka i utakmice Zagreb CO-a u nedjelju u Domu sportova, PBZ Zagreb Indoors iznimno završava već u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene