Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanska vlada zatražila je od Europskog nogometnog saveza (UEFA) istragu vezanu za posljednja dva kvalifikacijska dvoboja za odlazak na EURO koje je odigrala albanska reprezentacija u kojima je izgubila od Bjelorusije 2-4 kod kuće, te Rumunjske 1-6 u gostima.


Albanski ministar sporta Ylli Pango napisao je pismo UEFA-i u kojemu je optužio predsjednika Albanskog nogometnog saveza Armanda Duku da je prodao posljednja dva dvoboja. Iz UEFA-e su objavili kako će udovoljiti željama albanske vlade.

Vezani članci Građani Sarajeva prosvjeduju na 4. godišnjicu smrti Dženana Memića - 4 Novi obrat u istrazi misteriozne smrti Dženana Mamića: Petero optuženih zbog sumnje da su prikrivali dokaze, među njima djevojka ubijenog mladića i njezin otac Zoran Mamić na utakmici Široki Brijeg - Zrinjski Ne izgleda nimalo zabrinuto: Bjegunac Zoran Mamić u Širokom Brijegu pratio utakmicu

"Sumnjamo da je Duka prodao obje utakmice. Imamo jasne dokaze kako je on koristio reprezentaciju za vlastiti probitak", kazala je glasnogovornica albanske vlade Suela Musta.

Hrvatski stručnjak Otto Barić, koji je vodio Albaniju na dvije
spomenute utakmice smatra kako u njima nije bilo ničega spornog.

>> Albanija prodavala kvalifikacijske utakmice za Euro?

"Da je bilo nepravilnosti, ja bih to vidio. Optužbe su besmislene jer bodovi nisu bili osobito važni ni nama niti našim protivnicima", smatra Barić koji vjeruje da je u pozadini svega politička igra. 

Duku je, naime, na mjesto predsjednika Saveza imenovala prethodna vlada koja je izgubila izbore.