Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nisam razočaran, Bože sačuvaj"

Ipak nije Sad il' nikada - Miroslav Škoro najavio izlazak na parlamentarne izbore: "Ja vas neću ostaviti!"

Mate Mijić
Mate Mijić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mate Mijić Mate Mijić Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja Nikola Grmoja Foto: DNEVNIK.hr Jacques Houdek Jacques Houdek Foto: DNEVNIK.hr Zlatko Hasanbegović Zlatko Hasanbegović Foto: DNEVNIK.hr +1 Miroslav Škoro Galerija 1/6 >>
Miroslav Škoro nije uspio izboriti ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora, a u obraćanju u svom stožeru najavio je izlazak na parlamentarne izbore.

Po zadnjim neslužbenim i nepotpunim rezultatima izbora, koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo, Miroslav Škoro osvaja 24,45 posto glasova.

Pročitajte i ovo Marko Brkić, Zageb Dali do znanja što im je najvažnije A što kaže narod? Pitali smo građane što očekuju od Milanovića i Grabar-Kitarović, pogledajte odgovore Slika nije dostupna HDZ-ovci o izborima Kovač: "Moramo podvući crtu i izvući pouke", Šeks: "Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast"

23:30 "Nisam razočaran, Bože sačuvaj, neizmjerno sam sretan. To je politička utakmica, narod je odlučio, mi smo napravili čudesan rezultat", kazao je Škoro, koji nije želio otkriti kome će dati podršku u drugom krugu.

23:05 "Vratili smo Hrvatsku narodu i silno sam ponosan jer je najteže biti prorok u vlastitom selu. Dobili smo moj rodni Osijek i Imotski, rodno mjesto mojih roditelja. Nastavljat ćemo vraćati Hrvatsku narodu i uvjeravam vas da ćemo na parlamentarnim izborima vratiti još i više. Ja vas neću ostaviti. Doći će vrijeme kad ćemo moći napraviti kvalitetne promjene. Vratit ćemo Hrvatsku narodu", rekao je Škoro. 

23:02 Škoro je svojim biračima poručio da ne budu tužni. 

"Hvala svim mojim suradnicima, volonterima i naročito mojoj obitelji. Napravili smo povijesni rezultat, nitko nam nije davao šanse. Ovo je na neki način bio referendum koji je pokazao da velik broj ljudi nije zadovoljan vlašću. Promjene su nužne i moramo ih napraviti. Raskrinkali smo hobotnicu koja je premrežila sve stranke", rekao je Škoro. 

23:01 "Dobra večer i hvala puno na svemu što smo postigli. U ovom stožeru večeras se slavi pobjeda slobode. Nema nas malo i ovo je znak da Hrvatska želi promjene", rekao je Škoro. 

22:58 Škoro je u dvoranu jednog zagrebačkog hotela ušao uz taktove svoje pjesme "Vrijedilo je".

22:55 Uskoro se očekuje obraćanje Miroslava Škore. 

21:40 Zlatko Hasanbegović kazao je kako nije razočaran rezultatima izbora, po kojima Miroslav Škoro ne prolazi u drugi krug. "Od prvih izlaznih anketa govorim da je riječ o povijesnom rezultatu. Prvi je put jedan kandidat izvan duopola HDZ-a i SDP-a dosegao ovakav rezultat. Ovdje nije riječ o prosvjednom biračkom tijelu, ovi su birači ideološki jasni."

Ustvrdio je kako je ovo test za parlamentarne izbore: "Ovo je tek početak tektonskih promjena u hrvatskoj politici. Ovo autohtono biračko tijelo više nikada neće čekati Godota u HDZ-u.

21:10 Jacques Houdek kazao je kako je uvjeren da Škoro može dostići razliku i preteći Kolindu Grabar-Kitarović te ići u drugi krug. Očekivao je, kaže, bolji rezultat - "narod je trebao shvatiti da im je ovo sada doista sad il' nikada".

Dodao je kako je Škoro "sve napravio kako treba u ovoj kampanji, pošteno, iskreno, s velikim žarom, a ako to narod nije prepoznao, Bože, budi nam na pomoći".

20:21 Nikola Grmoja (Most) kazao je kako čestita Škori što je prekršio institut izborne šutnje. "Ovo je 21. stoljeće, društvene mreže su tu, uostalom i vi mediji ste kršili izbornu šutnju, objavljivali ste izjave kandidata..." Reporterka Paula Klaić Saulačić odgovorila mu je kako Nova TV nije kršila medijsku šutnju.

19:56 Stevo Culej (HDZ) bio je u Škorinu stožeru i kazao: "Naravno da sam još uvijek član HDZ-a, izabrao sam svog kandidata o kojemu već dugo promišljam, i kao o prijatelju i kao osobi, to je apolitičan čovjek koji je smogao hrabrosti da se upusti u ovu političku borbu. Ja sam u ovoj priči nebitan, bitni su svi oni iz HDZ-a koji će glasati za Škoru. Za mojim stolom od nas osmero - njih je barem šestero."

Rekao je i da ga nitko nije zvao iz vrha stranke.

Mate Mijić, šef Škorina stožera, kazao je kako izlazne ankete nisu konačne, službeni rezultati bit će bolji. "Informacije s terena kažu da Škoro stoji bolje. Čini se da će biti drugoga kruga i da će u njemu biti Škoro, koji će postati predsjednik", kazao je Mijić.

Naveo je kako nitko nije vlasnik HDZ-ovih kandidata te da ih je Škoro pozvao da glasaju za autentičnog kandidata.

"Iseljeništvo ima poseban sentiment, Škoro je među njima poznat, nastupao je po cijelom svijetu. Naravno da će iseljeništvo glasati i za Škoru", rekao je Mijić.

Željko Požega o upozorenjima DIP-a

Željko Požega, Škorin savjetnik, kazao je pak kako čvrsto vjeruju da će uspjeti preskočiti tu stepenicu te da su iznimno zadovoljni što su "jednog nezavisnog kandidata doveli do takvog rezultata. Očekivali smo da ćemo biti u drugom krugu, malo iza Zorana Milanovića. Čekat ćemo službene rezultate", kazao je Požega. Na pitanje jesu li ozbiljno shvatili poruke DIP-a o kršenju predizborne šutnje, odgovorio je: "I drugi su kandidati kršili izbornu šutnju, slali SMS-ove..."

"Kroz šalu smo željeli pokazati da nije u redu da svi mediji napadaju Škoru", rekao je Požega.

Reporter Ivan Forjan kazao je kako je Škoro tijekom cijeloga dana slao sugestivne poruke i pozivao glasače da izaberu njegovu listu. Naveo je i kako je DIP poimence upozorio samo Miroslava Škoru te da za druge kandidate nije bilo prijavljenih kršenja izborne šutnje. 

U stožeru Miroslava Škore uoči objave prvih izlaznih anketa pojavio se i HDZ-ov Stevo Culej, javljaju reporterke Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić i Martina Bolšec Oblak.

Culej je kazao da će podržati Škoru na predsjedničkim izborima nakon što je najavio kako bi pomilovao Tomislava Merčepa, osuđenog ratnog zločinca. Potom je viđen i na Škorinu predizbornim skupovima u Višnjevcu i Vukovaru. Na izlazak Culeja iz stranačkih okvira u HDZ-u su tek kazali da će o tome raspravljati nakon izbora, a šef stranke Andrej Plenković poručio mu je da pogleda reprizu sučeljavanja kandidata i vidi svu "raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost" kandidata kojega navodno podržava.

U Škorin stožer stigli su i Željko Sačić, Hrvoje Zekanović, Pero Kovačević i Željko Pervan, a nešto kasnije došla je i Anica Kovač.

Državno izborno povjerenstvo na dan izbora upozorilo je Škorin stožer na kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama. Na njegovoj službenoj stranici na Facebooku objavljeno je nekoliko poziva biračima da zaokruže broje 11 na izborima, broj pod kojim je na listiću bio Škoro.

Zadnja je službena poruka Miroslava Škore prije prvog kruga izbora bila da poziva birače da ne glasaju za – Zorana Milanovića. "Najgore što se Hrvatskoj može dogoditi povratak je lošeg premijera koji nas je zadužio, osiromašio, iselio i osramotio pred svijetom štiteći dvojicu udbaša. Ne bacajte glas na kandidate koji nisu dovoljno jaki da bi ga pobijedili, nego dajte glas meni, sigurni da se crni scenarij za našu domovinu neće ostvariti", poručio je tom prilikom Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene