Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je to moguće?

VIDEO Nakon potresa zgrada se nagnula i otkrila sav horor turske gradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potresu je jedna zgrada u Turskoj izazvala zaprepaštenje. Stanovnici Kahramanmarasa snimili su peterokatnicu koja nema nijedno oštećenje, ali je zapravo građena - bez temelja.

Širi se snimka zgrade peterokatnice u Turskoj koja se nagnula nakon potresa. Nema popucanih prozora ni uništenu fasadu, no vidi se da nema ni - temelje.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

Muškarci koji su snimili zgradu nisu mogli sakriti zaprepaštenje jer na zgradi koja je nagnuta poput domina nema izvana vidljivih oštećenja. Zgrada je u prvom potresu malo skliznula, ali je u drugom potresu doslovno legla na zgrade iza nje.

Član građevinskog inženjerskog fakulteta Sveučilišta Arel Sinan Cansız rekao je da je potrebno napraviti poboljšanje temelja. 

"Obavljena je studija tla i zaključeno je da treba pojačati temelje. Ako se to ne učini, može doći do urušavanja tla", upozorio je Cansiz, piše turski medij Sabah.

Sugovornici Sabaha kažu da se radi o metodi gradnje u kojoj je temelj zapravo armirano-betonska ploča, no da je sve napravljeno površno, zbog čega je došlo do naginjanja zgrade.

Dužnosnici u Turskoj rekli su u nedjelju da je izdano 113 naloga za uhićenje u vezi s izgradnjom zgrada koje su se u ponedjeljak srušile u potresu, a možda nisu trebale da su se poštivali sigurnosni standardi.

Turska policija već je privela najmanje 12 osoba, uključujući građevinske poduzetnike, jer su se rušile zgrade koje su trebale podnijeti potres.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene