U Zagrebu još uvijek padaju ostaci žbuke iako je od potresa u ožujku prošlo skoro godinu dana. Državni inspektorat se ogradio, a iz Grada nema odgovora.

Galerija


Gotovo 11 mjeseci nakon potresa u Zagrebu, u užem središtu grada prolaznici i dalje moraju paziti na nesigurna pročelja. Vatrogasci svakodnevno imaju desetak intervencija, od kojih je jedna danas bila u blizini Trga kralja Tomislava, na križanju s Ulicom baruna Trenka.

''Ovo je sad ponovo počelo prekjučer. Na ovoj drugoj kući pala su dva, tri komada i onda smo zvali vatrogasce, došli su danas. Na mojoj kući je danas počelo padati'', komentirala je Biba Salata iz Zagreba.

Jučer je u središtu grada, s krova također pao dio žbuke i cigle. Na naš upit zašto se ovo događa gotovo godinu dana nakon potresa, iz Državnog inspektorata odgovaraju da su za to nadležne komunalne inspekcije i Civilni stožer grada Zagreba. Njihove odgovore još čekamo.

Andrej Plenković Plenković o ruskom cjepivu: "Uspostavili smo kontakte, želimo rezervirati cjepivo, ali i biti odgovorni. Cijena? Još nije određena"

Požar obiteljske kuće u Dankovcu Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma

''Neugodno se osjećam. Rekla mi je jedna gospođa koja radi u dućanu da su im statičari došli tek prošli tjedan. Znači u odnosu na onaj potres koji je bio u trećem mjesecu'', rekao je Luka iz Zagreba i dodao da mu, s takvom činjenicom, nije svejedno kretati se centrom grada.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr