Zagreb se i 11 mjeseci od potresa nije počeo sustavno obnavljati. Zagrepčani svakodnevno to osjete na svojoj koži. Danas je u Ilici izbjegnuta tragedija.

Galerija Vatrogasci na mjestu gdje su se odronili dijelovi zgrade Cigle u Zagrebu i dalje padaju - 2 Cigle u Zagrebu i dalje padaju - 6 +10 Cigle u Zagrebu i dalje padaju - 5

Svako malo sa zgrada se odroni neki komad. Dok se porušeni zidovi saniraju šperpločama, prolaznici izbjegavaju hodati tik uz zgrade. 

Danas su se dijelovi odlomili s čak dvije.

"Sve se dogodilo u samo nekoliko minuta razmaka. Ilica je u to vrijeme  bila krcata ljudima. Srećom, čini se da nije bilo ozlijeđenih", rekao je čitatelj.

SOS Zagreb - Građani za obnovu - 5 Jedanaest mjeseci od potresa glavni grad i dalje u kaosu: "Mi istražujemo što je pisac htio reći - u svakom članku Zakona o obnovi"

Tomislav Tomašević Možemo i Zagreb je naš!: "Ivica Lovrić prijavio je roditelje koji traže statičare u školama". On odgovorio: "Nisam njih, nego one koji šire lažne vijesti"

Na teren su odmah izašli vatrogasci. 

Vatrogasci na mjestu gdje su se odronili dijelovi zgrade U Ilici sa zgrada još padaju dijelovi fasade (Foto: Snimio čitatelj)

"Treba li netko biti ozlijeđen da se nešto poduzme?"

O svemu se oglasila i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt. 

"Da je po gradu opasno hodati pokazuje događaj od prije nekoliko minuta kada su sa zgrade na Cvjetnom trgu u najstrožem centru grada padale cigle i žbuka. Šokirani građani bili su ugroženi jer padaju komadi fasade u centru grada kod Cvjetnog trga! Zašto obnova još nije počela? Što se čeka? Zašto gradska uprava šuti? Treba li netko biti ozlijeđen da se nešto poduzme? Gradonačelnik Bandić trebao je osigurati siguran prolazak građanima", napisala je između ostalog na Facebooku. 

DANAS PADAJU KOMADI FASADE U CENTRU ZAGREBA Da je po gradu opasno hodati pokazuje događaj od prije nekoliko minuta kada...

Objavljuje Vesna Škare OžboltUtorak, 16. veljače 2021.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju