Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LJUDI IZAŠLI NA ULICE

Potres magnitude 4,5 po Richteru zatresao Albaniju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Jako se treslo, trajalo je oko 10 sekundi", "Jezivo, prvo se čula buka..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres u Albaniji uznemirio je stanovnike večeras nakon 22 sata. Prve informacije EMSC-a govorile su da je bio jačine 5,0, ali potom je to smanjeno na 4,8 po Richteru. Albanski Institut za geoznanost u Tirani objavio je kako je po njihovim mjerenjima potres bio jačine 4,5 po Richteru.

Potres jačine 4,5 prema Richteru prodrmao je oko 22:10 sati albansko tlo. Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, 52 kilometra sjeverozapadno od Tirane i šest kilometara od grada Lezhe. Zasad nema prijava o žrtvama ili šteti. 

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Potres u Albaniji podrhtavanje tla Potres na Jadranu: "Najstrašniji trenutak u mom životu"

Prvi podaci EMSC-a govorili su da je potres jačine 5,0 po Richteru, potom su smanjili na 4,8, a albanski Institut za geoznanost u Tirani na koncu je objavio da je po njihovim mjerenjima potres bio jačine 4,5 po Richteru.

Građani u Lezhi su prestrašeni izašli na ulice, piše Panorama.

Nema opasnosti od tsunamija. Potres se osjetio i u Hrvatskoj, na širem dubrovačkom području.

"Jako se treslo i trajalo je oko 10 sekundi", napisao je korisnik EMSC aplikacije. "Cijela kuća se tresla", "Umrla sam nakratko! Jako jezivo jer se prvo čula buka pa je zatreslo", komentari su korisnika.

EMSC je objavio animaciju na kojoj se vidi brzina korisnika koji su otvorili aplikaciju nakon potresa i kako se širilo područje prijava usporedno sa valovima potresa. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene