Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekao ju biskup Košić

Bivša predsjednica pridružila se volonterima na Banovini, u sisačkom Caritasu je sortirala donacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupini od stotinjak volontera, koliko se u subotu okupilo u prostoru sisačkoga distribucijskog centra Caritasa Sisačke biskupije, pridružila se i bivša predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako je javljeno iz Sisačke biskupije, tamo ju je dočekao sisački biskup Vlado Košić te koordinatorica centra, sestra Smilja Čirko, koji su gošću upoznali s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći i trenutnim stanjem na terenu obuhvaćenom potresom.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Nakon toga su se Grabar-Kitarović i biskup Košić pridružili volonterima u sortiranju pristigle odjeće i obuće.

U dva mjeseca koliko postoji ovaj distribucijski centar, kroz njega je prošlo više tisuća volontera, a i ove subote domaćim volonterima pridružile su se skupine iz cijele Hrvatske.

Između ostalih, tamo su još volontirali članovi Bratstva Exitus, Udruge „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića, Milosrdne sestre svetog Križa iz Đakova, župljani iz Donjeg Lapca i Zavalja sa svojim župnikom vlč. Dinom Rupčićem, župljani župe sv. Križa Žačretje i Frama iz Karlovca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene