Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u Turskoj

Velika potraga još traje, reporterka Barbara Štrbac: "Prije svega pola sata iz ovih je ruševina izvučeno jedno dijete"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac, novinarka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, novinarka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Put do Hataya - 1 Put do Hataya - 1 Foto: DNEVNIK.hr Put do Hataya - 2 Put do Hataya - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Put do Hataya - 3 Galerija 1/6 >>
Već se treći dan u Turskoj i Siriji traga za preživjelima nakon što je te dvije države pogodio niz snažnih potresa. Nakon što se u sinoćnjem Dnevniku Nove TV izvijestila iz Adane, reporterka Barbara Štrbac danas se javila iz turskog Hataya.

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac nalazi se u Turskoj, gdje izvještava o posljedicama dugog niza snažnih potresa koji su uništili dijelove Turske i Sirije. U srijedu je izvijestila iz Adane, a u četvrtak iz Hataya, gdje je sa snimateljem stigla nakon šestosatnog puta po cesti dugoj 200 kilometara.

"Ta je cesta u potpuno zakrčena i na internetskim kartama piše da će nam trebati tri puta više nego što bi inače trebalo. Ovo je glavna žila kucavica kojom ide sva pomoć. Tu prolaze vozila hitne pomoći, logistika i sve što je potrebno ne bi li se pomoglo ljudima", izvijestila je Štrbac s ceste koja vodi prema Hatayu.

Pročitajte i ovo Dječak spašen u Siriji Potraga se nastavlja VIDEO Osmijeh koji je raznježio svijet: Pogledajte sreću dječaka kojeg su izvukli iz ruševina nakon 30 sati

Tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV je rekla da je teško opisati koliko je taj grad razoren.

"Hatay je zaista veliki grad koji je doista sravnjen sa zemljom. Iza mene je bilo naselje, tu je bilo petnaestak šesterokatnica, a preživjele su možda jedna ili dvije. Većina grada nažalost tako izgleda. To je grad od 200-300 tisuća, a u regiji 1,4 milijuna ljudi. Ovo je regija koja raste, razvija se i ima sve više stanovnika. Ovaj je grad jedan od najpogođenijih kad je riječ o broju žrtava", rekla je Štrbac.

Dodala je da se pod ruševinama još uvijek mogu čuti glasovi preživjelih.

"Prije svega pola sata, tu je iz ovih ruševina izvučeno jedno dijete. Ljudi koji su ovdje mi kažu da je prije dva sata još jedna osoba izvučena. Prema svemu sudeći, pod ruševinama ima još preživjelih tako da se ovdje ne staje s radovima. Upravo to ovim ljudima daje snage da nastave dalje – kada pronađu nekog živog ispod ruševina", rekla je Štrbac.

Pročitajte i ovo Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 2 dobila je ime FOTO Pogledajte kako izgleda beba rođena pod ruševinama: "Da je ostala tamo još sat vremena, ne bi preživjela"

Na kraju je rekla da se s akcijama spašavanje ne prestaje usprkos mraku i hladnoći.

"Još uvijek je sve jako užurbano, još uvijek su ceste zakrčene tako da je jako teško kretati se od mjesta do mjesta. Procjenjuje se i sigurnost prometnica, zbog čega su one u jednom trenutku zatvorene. Mi zasad ostajemo ovdje i pratit ćemo što se događa. Spasioci očekuju da će pod ruševinama pronaći još ljudi", zaključila je Štrbac javljanje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene