Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razornog potresa

Treći dan potrage za preživjelima: Ekipa Dnevnika Nove TV u Hatayu - "Gotovo da nema kuće koja je cijela"

Broj stradalih u razornom potresu u Turskoj i Siriji premašio je 11.200. Iz cijelog svijeta stižu spasilačke ekipe i humanitarna pomoć, a za preživjelima se traga uz veliku hladnoću te nestašicu hrane i vode. Iz turskog grada Hataya javila se reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Već se treći dan u Turskoj i Siriji traga za preživjelima nakon što je te dvije države pogodio niz snažnih potresa. Broj poginulih premašio je 11.200, dodatne probleme stvaraju hladnoća te nestašica hrane i vode, a spasilačke ekipe stižu sa svih strana svijeta.

Nakon što se u sinoćnjem Dnevniku Nove TV javila iz Adane, reporterka Barbara Štrbac danas se javila iz turskog Hataya.

"Vidjeli smo svašta. Tih 200 kilometara prolazili smo šest sati. Ispao je to gotovo cjelodnevni posao. Na cestama je strašno velika gužva jer je to glavni put kojim dio logistike i spasioci stižu iz Adane, na čiji aerodrom dolaze, prema Hatayu", rekla je Štrbac.

"Na putu smo vidjeli da pristižu spasitelji iz cijeloga svijeta, vidjeli smo jako puno teške mehanizacije, jako puno kola hitne pomoći. Na cestama je popriličan kaos", dodala je tijekom javljanja uživo u Vijesti u 17h.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj i Siriji Pomozimo unesrećenima Evo kako možete pomoći pogođenima potresom, UNICEF organizira humanitarnu akciju

Pročitajte i ovo Djevojčica spašena u Siriji Nakon katastrofalnog potresa Novo čudo u Siriji: Nakon više od 40 sati ispod ruševina obiteljske kuće izvučena djevojčica

Iako nije blizu epicentra najrazornijih potresa, Hatay je poprilično urušen.

"To je grad od nekih 200-300 tisuća ljudi. Gotovo da nema kuće koja je cijela, a to nisu manji objekti. Većinom je riječ o stambenim zgradama, višekatnicama koje su gotovo sve stradale. Sve su nagnute ili urušene. Nema nikakve javne rasvjete", rekla je Štrbac.

"Ispred jedne ruševine se podižu šatori da bi se negdje imali ugrijati, nešto popiti ili pojesti. Kako se približava najpogođenijoj regiji, vidi se da je infrastruktura sve lošija. Dijelovi ceste su popucali, a negdje nema ni signala za mobitel ili internet", zaključila je javljanje reporterka Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene